Alavus-hiihtoa sauvoi satakunta

0
86-vuotias töysäläinen Teuvo Rapo sauvoi Alavus-hiihtoa jokaisena päivänä. Teuvon tavoitteena on näilläkin lumilla suksitella vähintäänkin 500 km ja Mestari-suksittelijaksi.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

-Tämän vuoden osalta Alavuden liikuntoimen järjestämiä liikunnallisia kampanjoita on uudistettu niin sanotun matalan kynnyksen ihanteella.

-Tällä pyritään siihen, että kaikkien kuntalaisten on hyvät mahdollisuudet osallistua järjestettyihin tapahtumiin. Ensisijaisesti itselle sopivalla tavalla ja oman kuntonsa mukaan, tähdentää liikunnanohjaaja Anniina Mäkelä.

Tällaisen toiminnan toteutumiseksi järjestettiin tämän talvinen Alavus-hiihtokin koululaisten talviloman aikoihin. Suorituskertoja sompailtiin kymmenen päivän aikana 25.2.-6.3. Hiihtoon sai kartuttaa hiihtokertoja jokainen, periaatteella missä vain.

Aikaisempina talvina on tätä vastaavaa hiihtoa sauvottu helmikuun viimeisenä, tai maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina-viikonvaihteena.

Järvet ovat talvellakin mieluisia ja monipuolisia liikuntapaikkoja. -Yleisimpinä hiihto ja pilkkiminen. Ne onnistuvat jokaisella järvellä sekä lammella.

Jokainen määräaikaan suorituksensa ilmoittaneet pääsivät mukaan palkintojen arvontaan.

Tähän uudenlaiseen Alavus-hiihtoon ilmoittautui yhteensä satakunta osallistujaa. Hiihto kertoja kertyi lähes 520. Monet olivat suksittelemassa jokaisena päivänä.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI