Kuurtanes-hiihto sai ihmiset liikkeelle 

0

Jonna Hakala /J-Pnews

KUORTANE

62. kertaa toteutettu perinteinen Kuurtanes-hiihto keräsi viikonlopun aikana (17.-19.2.2023) ison joukon suksittelijoita ja muita liikkujia ympäri Kuortanetta.

Monta viikkoa kestänyt lämmin talvisää meinasi aiheuttaa haastavat sääolosuhteet hiihtotapahtuman järjestämiselle, mutta juuri ennen viikonloppua alkaneet lumisateet ja pakkaset pelastivat ladut ja tapahtumaan saatiin latuja ajettua niin Opistolle, keskustan alueelle kuin Kympin Majan ympäristöönkin. Vallinneiden sääolosuhteiden vuoksi suorituksena kävi hiihdon lisäksi myös esimerkiksi kävely, pyöräily ja laskettelu. Liikkumismuodon sai halutessaan ilmoittaa osanottajalomakkeelle.

Tapahtuman pääpäivänä sunnuntaina oli tarjolla kaksi mehu- ja huoltopistettä latujen yhteydessä: Opiston laavu ja Kympin Majan laavu. Ajettu latuverkosto oli kaikkineen yhteensä noin 21 kilometriä, josta pääosa oli perinteisen uraa. Opiston laavun huoltopistettä ylläpiti Kuortaneen Kunnon Suunnistusjaosto ja Kympin Majan laavua puolestaan Kuortaneen Latu. Huoltopisteillä oli tarjolla mm. lämmintä mehua, nokipannukahvia keksin kera sekä makkaraa lisukkeineen.

Toistamiseen osittain omatoimitapahtumana ja hieman normaalia aiemmin järjestettyyn hiihtotapahtumaan annettiin yhteensä 136 osallistumisilmoitusta, joista kertyi yhteensä 2553,6 kilometriä ja lisäksi 69 tuntia muuta ulkoliikuntaa. Suosituimpia hiihtopaikkoja olivat Kympin maastot ja Opiston alue. Arviolta tapahtumaan osallistui kaikkineen noin 250 osallistujaa.

Tapahtuman aikaansaamiseksi suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi kunnan ja Opiston lisäksi innokkaat kyläaktiivit ja yhdistys- ja jaostotoimijat. Liikuntatoimi haluaa jälleen kiittää kaikkia kyläaktiiveja ja yhteistyötahoja tapahtuman mahdollistamisesta niin latuverkoston kuin huoltopisteiden suunnittelun ja toteutuksen osalta.

Viikonlopun tapahtuman yhteydessä toteutettiin muutamia haastekampanjoita, joiden tavoitteena oli liikkua yksilö- tai joukkuesarjoissa pidempi määrä. Kampanjasarjat olivat yksilösarja 50 km, joukkuesarja 50 km sekä lasten ja nuorten sarja 20 km.

Yksilösarjan 50 km haasteen suoritti 11 hiihtäjää, joista TOP 3: Jukka Petäjäniemi 125, Jyrki Puoliväli 105, Anna-Leena Pirhonen 73,3.
Lasten sarjan 20 km haasteen suoritti 5 hiihtäjää, joista TOP 3: Enna Penninkangas 35, Eva Penninkangas 31Jesse Puoliväli 20.
Joukkuesarjan 50 km haasteen suoritti 5 joukkuetta, joista TOP 3: Kantolan Kunto & Co: Anita Kantola, Kimmo Kantola, Ritva Seppä, Tanja Matila, Oskari Matila, Tiia Matila, Teemu Matila, Virve Rinne, Antti Rinne ja Nuutti Rinne 133, Kujanpään perhe: Marko Maarit, Tuulia ja Sini 76, Kivenmäen perhe 64.

Suoritusilmoituksen antaneiden kesken suoritettiin arvontaa, jossa palkintoina on tavarapalkintoja. Palkinnot ovat noudettavissa ma 27.2. alkaen Kuortaneen kunnantalon neuvonnasta tai sovitustivapaa-aikasihteeriltä.

Kuurtanes-hiihdon arvonnan voittajat (kaikki mukana):

Trangia: Liisa Maijala
Kuortane Games 17.6.2023 pääkatsomoliput 2 hlöä: Eero Rintakallio
Frisbeegolf-setti: Raija Hautamäki
Opiston keilauslahjakortti: Heli Heinonen
Termospullo: Jyrki Puoliväli
Kuortane-lippis: Jare Reuna
Kuortane-lippis: Elissa Peotta
Juomapullo: Veijo Järvikangas
Makkaratikkusetti: Jyrki Viitala
Makkaratikkusetti: Anna-Leena Pirhonen
Kuortane-muki: Aino Purola

Haastekampanjojen arvonnan voittajat:

50 km yksilösarja:

Termospullo: Miia Nännimäinen
Led-lamppu: Jalo Haaparanta

20 km lasten- ja nuorten sarja:

Termospullo: Jesse Puoliväli
Led-lamppu: Mona Pynttäri
Kuortane-muki: Eva Penninkangas

50 km joukkuesarja:

Keilauslahjakortti: Kujanpään perhe
Ruokatermos: Kantolan Kunto & Co

Kuortaneen kunnan liikuntatoimi kiittää kaikkia osallistuneita ja toivottaa hyviä talviliikuntakelejä.


JÄTÄ KOMMENTTI