LENTIS | Legendaarinen Rantaperkiön Isku kaatui betonimiesten kotisalin myllytyksessä

0
Kyky-Betset ei antanut maineikkaan Rantaperkiön Iskun ylllättää Nopolassa. (KyKy)

Kyky-Betset – ISKU 3-0 (25-20, 25-18, 25-23)

Sunnuntaina (7.2.)  yksi Suomen perinteisimmistä lentopalloseuroista, tammikuussa 110 vuotta täyttänyt, Rantaperkiön Isku kaatui saappaat jalassa. Hurja on ollut betonimiesten kotisaldo. Viisi kotiottelua on päättynyt voitoin 3-0 ja menestyminen on nostattanut seuran tukevasti miesten lentiksen Ykkössarjan kakkostilalle.

– Tasaisuus ja vähät virheet oli tuttu ase Iskua vastaan. Mika Mäntylän tulo  on lisännyt kilpailua pelipaikoista ja sen on terveesti aistinut koko joukkue. Treeneissä perjantaina oli hyvä meno kaikilla ja osasin aavistaa hyvää ottelua. Ensimmäinen erä lähti hyvin käyntiin, Isku sinnitteli mukana mutta Väliahon Mikko ja Aivars Petrusevics takoivat virheittä pisteet kotiin, iloitsi Kyky-Betsetin päävalmentaja Hannu Kalliojärvi.

Toisen erän Isku meni jo 0-7 johtoon, vaan ei hyytynyt betonimiesten usko. Piste pisteeltä kurottiin 15 pinnan kohdalla tasoihin ja sitten alkoikin pelin voittaja olla selvillä. 18-15 tilanteessa pääsi Isku hyökkäämään seitsemän kertaa ja aina oli betoniseinä edessä. Mikko Väliaho päätti räpistelyn ottamalla yksin kiinni sen seitsemännen hyökkäyksen. Loppu erä meni sitten isäntien rallatellessa komeasti päätyyn.

Kolmas erä on aina vaikea ja niin oli tänäänkin. Isku jaksoi taistella, Paavo Korhonen, 1-sarjan pistekunkku, saatiin pidettyä kurissa.  Kotijoukkue Kykyn kapteeni Jaakko Aninko totesi omassa kommentissaan.

– Kun sarjan pistepörssin ykkönen hyytyy niin Isku on vaikeuksissa. Tänään onnistuttiin siinä asiassa ja tulos puhuu puolestaan. Kolmannen erän voiton takuuna oli torjuntapeli missä oltiin naapuria edellä.

Hyvän ja hienon vastuksen Rantaperkiö tarjosi. Palkittu passari Niko Lintula oli yksi vierasjoukkueen onnistujista. Väliahon Mikko oli betonia tänään KyKyn riveissä mutta niin oli liberona ilman moitteen sijaa nostanut Illia Liunenko, kuten koko joukkue.

Pelit jatkuvat kotisalissa ja ensi sunnuntaina vieraaksi saapuu toinen lentiksen legendaariseura Pielaveden Sampo.

Ottelua voi seurata Kyky-Betsetin somekanavilta klo 16.00 alkaen.

Ottelussa joukkueittensa parhaina palkitut: KyKy-Betset (vas) Mikko Väliaho Iskun Niko Lintula, keskellä palkinnot ojentanut Kykyn Esa Kyrönlahti.
Kamppailu käytiin ilman yleisöä (kuva:KyKy)