MESTARUUSLIIGA | Betonimiehet venytti pudotuspelien ratkaisua – Akaa-Volleylle ensimmäinen tappio kotona

0
KyKy-Betsetille riemukas vierasvoitto Akaasta. (Kuva: KyKy)

Veera Huita / J-Pnews

AKAA

Päivän otteluun askelmerkit olivat selvät – tappiolla kesälomalle, voitolla kotipeli Alajärvellä. KyKy-Betset tulikin otteluun pirteästi. Vastaanotto toimi ja keskitorjujia saatiin hyökkäykseen mukaan. Erityisesti mainion pelin pelannut Atro Berg pääsi juhlimaan kyyjärveläisistä. Ottelu KyKy-Betsetille 2-3 (23-25, 25-21, 25-21, 18-25, 17-19).

Ensimmäinen erä lähti KyKy-Betsetin hallinnassa. Guntis Atars päätti sekoittaa hieman aikaisemmin nähtyä kuusikkoa ja laittaa Joel Anderssonin yleispelaajan paikalle sekä Illia Liunenkon liberon tontille. Betonimiehet pelasivatkin pirteästi ja veivät erää pitkään. Alusta asti nähtiin kentällä taisteleva KyKy-Betset, sillä palloa haettiin välillä aivan mainosaitojen luota peliin. Kyyjärveläiset johtivat ensimmäistä erää lopussa jo 21-24, mutta Akaa-Volley pääsi vielä pisteen päähän 23-24. Lopulta ”tehtaan takuulla” kauden pelannut Renars Jansons niittasi KyKy-Betsetin seurahistorian ensimmäisen erävoiton Mestaruusliigassa luvuin 23-25.

Toinen erä alkoikin aivan eri tavalla, kuin ensimmäinen. Akaa-Volley paineli nopeasti 6-1 johtoon. Huomionarvoista oli, että isäntien hakkuri Matej Smidl oli tehnyt tähän mennessä erään jo viisi pistettä. Akaa-Volley vei erää alusta alkaen ja KyKy-Betset yritti vain pysyä perässä. Tilanteesta 19-15 tulikin erän kannalta mielenkiintoinen. Ensin viivytysvaroitus KyKy-Betsetille, minkä kirjaamisen kanssa menikin tovi. Akaa-Volley näytti rallattelevan erävoittoon 25-18, mutta mitä vielä: pitkän erätauon jälkeen toinen erä jatkui tilanteesta 24-18. Syynä tähän oli 19-15 tilanteessa ollut katkos, jolloin Akaa-Volleylle oli kirjattu yksi ylimääräinen piste. KyKy-Betset pääsi siis kaunistelemaan erälukemia 25-21 ja samalla otti hyvät ”alkulämmöt” kolmanteen erään. 

Kolmas erä alkoikin Betonimiesten pirteillä otteilla. Vierailijat ottivat jo 6-1 johdon, mutta Akaa-Volley ei luovuttanut. Sebastian ”Pozo” Hernandezin syöttövuorolla isännät tasoittivat erän, minkä jälkeen erää edettiin kissa ja hiiri leikin tapaan. KyKy-Betset karkasi johtoon, isännät tasoittivat. Erän lopussa Akaa-Volley oli kuitenkin vahvempi ja nappasi erän nimiinsä 25-21.

Neljäs erä osoitti, että Betonimiehet eivät olleet luovuttaneet. Erän alkupuolella vierailijat ottivat 8-11 johdon, minkä jälkeen isäntäjoukkueen tähtivalmentaja Olli Kunnari otti aikalisän ja Akaa-Volley pääsi kaventamaan hetkellisesti. KyKy-Betset kasvatti eroaan tasaisesti  ja isännät joutuivat vaihtamaan tähän mennessä erinomaisesti pelanneen Ilja Ivanovin pois kentältä ja tilalle Lasse Jäntti. Tämä ei kuitenkaan isäntiä tuonut enää taistelemaan erävoitosta, vaan kyyjärveläiset veivät erän komeasti 18-25 ja kamppailun viidenteen erään – mikä on tämän kauden tilastoihin nähden erittäin suuri saavutus. Ainoastaan Kokkolan Tiikerit on aikaisemmin onnistunut Akaalla viemään pelin viidenteen häviten sen ottelun. 

Viides erä olikin melkoista rumbaa. Betonimiehet ottivat komennon ja veivät erää aina tilanteeseen 9-12 asti. Akaa-Volleyn Olli Kunnari otti aikalisän, minkä jälkeen akaalaiset tasoittivat erän 12-12 Petteri Tyynismaan syöttövuorolla. Pelin loppu olikin melkoinen nitroerä, sillä sitä edettiin aina jatkopalloille asti. Akaa-Volleylla oli yksi ottelupallo tilanteessa 17-16, mutta Smidlin syöttö painuu verkkoon. Vastaavasti KyKy-Betsetiltä syöttöruutuun marssi Renars Jansons, jonka syöttövuoro oli kultaakin arvokkaampi – 2 syöttöä, 2 ässää ja erä 17-19 KyKy-Betsetille sekä koko historiallinen kamppailu luvuin 2-3.

Akaa-Volley kärsi ensimmäisen tappionsa Mestaruusliigassa tällä kaudella kotonaan. 

Atro Berg, KyKy-Betset:

  • Lähellä oli uran tähän mennessä paras peli. Pari torjuntaa olisi voinut ottaa. Ei tehty mitään eri tavalla, mutta tänään keskeltä alkoi sujua. Ehkä pakon edestä alkoi napsumaan. Joel Andersson pelaaminen yleispelaajana helpottaa, kun Aivars ei pystynyt täysillä pelaamaan. Yhdessä puhuttiin joukkueen kanssa, että aletaan hommia tekemään. Vastaanottoa lähdetään vielä parantamaan ja torjuntaa pitää miettiä, että saadaan enemmän kaappeja. 

Sebastian Pozo Hernandez, Akaa-Volley:

  • Ikävää hävitä. Ei oltu huolellisia kentällä. Kaikkialla olisi saanut parantaa. Kykyn peli yllätti. 

Guntis Atars, KyKy-Betset:

  • Erinomainen fiilis ja pitkästä aikaa vastaanotto toimi. Joel (Laakso) pyöritti peliä hienosti. Kevätkauden parasta peliä. Koko ajan oli fiilis, että pojat haluavat voittaa. Vastaanotto ei ollut erinomaista, mutta tarpeeksi hyvää, että saatiin keskareita mukaan. Olen ylpeä pojista. Kun peli kulkee, se kulkee. Lentopallo on fiilis peliä. 

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

  • Tiukkaa vääntöä. Kaverin keskipeliä ei saatu kuriin. Syöttö ei ollut riittävän laadukasta. Tyytyväinen olen hyökkäyspeliin, tappo päälle 50%. Muilla osa-alueilla pitää parantaa. KyKy-Betsethän nosti peliään, ei kahta sanaa. Ei kuitenkaan katastrofi peli ollut, mutta tottakai harmittaa, kun 2 pisteen erolla hävitään viides erä. 

Joukkeiden MVP:t:

Atro Berg, KyKy-Betset

Sebastian Pozo Hernandez, Akaa-Volley

Pelit jatkuvat vuorostaan Alajäven monitoimihallissa…!

  

JÄTÄ KOMMENTTI