MESTARUUSLIIGA | KyKy-Betset janoaa kotisalissa takaisin voittojen tielle

0
(Kuva: KyKy)

Veera Huita / J-Pnews

KyKy-Betsetin kausi lähti lentäen käyntiin ja sai viime kotipelissä nipistettyä sarjapisteen Valepalta. Akaa-Volley taas aloitti kautensa tappiolla, minkä jälkeen joukkueen tilille on ropissut pelkästään voittoja. 

Akaa-Volleyn kausi on lähtenyt lentävästi liikkeelle. Joukkue on kasannut 17 sarjapistettä häviten ainoastaan Valepalle. Joukkue myös eteni jatkoon Challenge Cupissa voittaen slovenialaisen OK Merkur Mariborin. Molemmat ottelut menivät akaalaisten nimiin 3-1.

Akaa-Volleyn riveissä pelaa myös KyKy-Betsetille aikaisemmilta kausilta tuttuja pelaajia – keskitorjuja Panu Pitkänen sekä libero Jyri Niemi. Akaalaiset ovat myös tuttu vastus Betonimiehille jo 1-sarja ajoilta. Hannu Kalliojärvi muistelee, että kaiken kaikkiaan Kyy York Areena on ollut viikonlopun vastustajalle tappiollinen paikka, vaikka myös voittoja on heille Kyyjärveltä osunut. Lieneekö tilastot vielä enemmän KyKy-Betsetin puolella, kun Akaa-Volleyn passari Ilja Ivanov ei ole kertaakaan urallaan onnistunut Kyyjärvellä voittamaan?

KyKy-Betsetillä on meneillään orastava tappioputki. Tiukasta kotitappiosta Valepaa vastaan seurasi kauden heikoin peli Hurrikaania vastaan. KyKy-Betsetin ehdoton onnistuja Hurrikaania vastaan oli Joel Andersson, jonka kovaa työtä tarvitaan myös Akaa-Volleyta vastaan takakentällä. Hurrikaani pelissä hän puolusti tukun kovia lyöntejä peliin ja on muutenkin tärkeä hengenluoja kentällä. Tuollaista asennetta tarvitaan myös lauantaina, sillä Akaa-Volleyn kovin pisteiden hakkaaja Matej Smidl on peli toisensa perään ollut joukkueensa kovin pisteentekijä. KyKy-Betsetiltä edellisten pelien tapaan kovan vastuksen hakkurin paikalla antaa Renars Jansons, joka kuitenkin tarvitsee myös tulitukea muilta hyökkääjiltä. Keskipelaajista Colin Lovejoy on pikkuhiljaa parantanut peliään ja temmot passarien kanssa alkaa olemaan kohdillaan. 

  • Akaa on kova syöttöporukka. Erityisesti oltava Räsäsen ja Smidlin syöttöjen kanssa tarkkana. Vastaanotto kun saadaan pidettyä tasokkaana niin pärjätään kotisalissa kyllä. Hyökkäyspeli on meidän oma vahvuus, millä pitää saada tehoja aikaan, arvioi KyKy-Betsetin keskitorjuja. Atro Berg, 
  • Akaalla on monta tuttua pelaajaa: Pitkäsen Panu ja Niemen Jyri, jotka ovat aikaisempina kausina pelanneet KyKy-Betsetissä. Lisäksi Kunnarin Olli sekä Tyynismaan Petteri on tuttuja kasvoja lähikunnista ja Länsi-Suomen alueelta. Akaa-Volleyn joukkue on muuttunut melko paljon, mutta ei ainakaan yhtään huonommaksi. Viime kauden hopeamitalisti ja varmasti tällä kaudella tavoitteena on päästä nostamaan kannua. Pelanneet lähes täydellisen alkukauden, kertoo Hannu Kalliojärvi.

 KyKy-Betset vs Akaa-Volley 
 la 11.11. klo 17.00 Kyy York Areenalla 

  

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI