MESTARUUSLIIGA | KyKy-Betset nollasi Hurmoksen

0
KyKy-Hurmos-Torjunta_verkolla

Veera Huita / J-Pnews
KYYJÄRVI

Ennakkoon odoteltiin tiukkaa peliä. Ottelu oli molemmille pisteiden kannalta tärkeä ja erityisen tärkeä Hurmokselle, sillä voitolla he olisivat saaneet TuTo Volleyn kiinni. KyKy-Betset kuitenkin oli päättänyt ottaa kevätkauden ensimmäisen voittonsa ja pitää täyden pistepotin kotonaan. Peli KyKy-Betsetille 3-0 (25-22, 25-19, 26-24).

Viime pelissä loukkaantuneen Romans Sauss’in ollessa sivussa, Manu Asikanius sai näytön paikan päästessään aloituskuusikkoon. Hurmos aloitti ensimmäisen erän vahvasti ottamalla 1-4 johdon hakkuri Isaias Sanchesin hyvillä syötöillä. Kotijoukkue kuitenkin sai tasoitettua erän tilanteessa 6-6 ja Asikaniuksen ässällä 7-6 johtoon. Erää edettiin puoleen väliin asti tasaisesti, kunnes KyKy-Betset repäisi muutaman pisteen johdon, mistä ei enää luopunut. Lopussa Hurmos pääsi vielä kahden pisteen päähän, mutta Aivars Petrusevics päättää erän 25-22 Betonimiehille. Huomioitavaa ensimmäisessä erässä oli, että Hurmoksen hyökkäysprosentti oli kotijoukkuetta parempi 50%, kotijoukkueella 47%. Lisäksi puolustuksen jälkeinen hyökkäys oli vierailla 43%, kyyjärveläisillä 37%.

Toisessa nähtiinkin torjuntailottelua KyKy-Betsetin toimesta. Ensimmäisessä erässä joukkueelle kirjattiin ainoastaan yksi torjunta, toisessa niitä saatiin nähdä kuusi kappaletta. KyKy-Betsetin kapteenin, Joel Laakson, syöttövuorolla isännät karkaavat neljän pisteen johtoon 10-6, mikä pysyikin erän loppuun saakka. Erityisesti keskitorjuja Colin Lovejoy oli pelipäällä, sillä kahteen erään hän onnistui tekemään 9/+8 tehot. Pitkälle erätauolle päästään Betonimiesten 2-0 johdossa, kun toinen erä päättyi Joel Laakson hienoon passarin peippiin 25-19. 

Pitkältä erältä isännät ottivat alusta kuskin paikan ja pääsivät jo viiden pisteen johtoon. Hurmos teki pienen muutoksena peliinsä, jossa nuori Niklas Björlin tuli vastaanottavaksi liberoksi ja Tatu Hakkarainen toimi puolustavana liberona. Kymmenennen pisteen jälkeen vieraat pääsivät tasoihin ja ohi 12-13, kun Haapakoski painaa pallon toisesta kenttään. Hän yrittää pian uusiksi, mutta tämä hyökkäys pysähtyy Petrusevicsin torjuntaan. Hurmos pääsee vielä 14-16 johtoon, mutta Betonimiehet onnistuvat tasoittamaan pian pelin. Erä menee vielä jatkopalloille, mutta KyKy-Betset onnistuu kairaamaan kevätkauden ensimmäisen voittonsa Aivars Petrusevicsin ja Colin Lovejoyn torjunnalla. Peli Kyyjärvelle 3-0 ja kolmas erä 26-24.

Joel Andersson, KyKy-Betset:

  • Olen todella iloinen. Meillä oli vaikea tammikuu. Olimme keskittyneitä pelin alusta. Näytimme, että haluamme voittaa. Olen yleensä ankara itselleni, mutta tänään voin sanoa, että oli todella hyvä päivä. Yritin auttaa sen minkä pystyn joukkuettani ja tänään tein sen. Voimme parantaa kaikessa, mutta tänään meidän pelimme oli tasaisempaa. Itselläni oli hyvä päivä ja tuntui, että pystyn luottamaan vieruskavereihin. 

Ville Järnvall, Hurmos:

  • Oli hyviä ja huonoja hetkiä. Tasaisuus puuttuu. En ole omaan peliini tyytyväinen. Muutama paikka, missä pitäisi parantaa ja syöttöihin tehoja. Kykyllä hyvä libero, mikä hankaloittaa. Ei tuntunut syöttö tänään hyvältä. On juteltu ja tehty töitä hallilla. 

Daryl Tay, Karelian Hurmos:

  • Harmi, että emme pystyneet pitämään tasoamme. Aloitimme hyvin, mutta pelin edetessä emme pystyneet vastaanottamaan yhtä hyvin kuin KyKy-Betset. Toisessa erässä jumituimme yhteen rotaatioon, emme saaneet vastaanotettua Laakson syöttöjä tarpeeksi hyvin. Käännekohta pelissä oli, kun emme pystyneet kääntämään muutamaa palloa eduksemme. Menetimme itseluottamuksemme ja malttimme. Onneksi meillä on paljon kotipelejä jäljellä, olemme pelanneet kotona paremmin. 

Guntis Atars:

  • Mukavaa voittaa pitkästä aikaa. Ensimmäinen voitto tämän vuoden puolella. Manu onnistui tänään siinä, missä sovittiin. Tänään oli hyvä vastaanotto, ensimmäisessä epäonnistuttiin torjuntapelissä. Hurmosta vastaan voisi ottaa enemmän tappotorjuntoja. Rissasen syöttövuorolla kolmas erä tasoittui. Lopussa vähän keskittyminen hävisi, mutta noustiin takaisin peliin. Tarkoituksena käyttää tänään enemmän keskihyökkäystä ja Colin pelasi hyvin, hyvä torjuntapeli. Joulun jälkeen oli vaikeuksia, mutta uskon, että tästä päästään taas voittojen tielle. 

Joukkueiden MVP:t

Joel Andersson, KyKy-Betset
Ville Järnvall, Karelian Hurmos

PROLibero:

Joel Andersson, KyKy-Betset

 

 

Joukkueittensa parhaina palkitut: Joel Andersson, KyKy-Betset ja Ville Järnvall, Karelian Hurmos.

 VIDEOHAASTATTELU 

Mukana palkitut pelaajat sekä joukkueitten valmentajat. 

JÄTÄ KOMMENTTI