MESTARUUSLIIGA | Savo Volley saalisti pisteet KyKy-Betsetiltä ja nappasi kotiedun nimiinsä

0

Veera Huita/J-Pnews
KYYJÄRVI

Betonimiesten runkosarjan viimeinen peli oli sinällään mielenkiintoinen, että kotijoukkueelle sillä ei ollut merkitystä kun taas Savo Volley tarvitsi pisteitä kotiedun saamiseen pudotuspeleissä. Mielenkiintoa toi myös, millaisen kuusikon Guntis Atars marssittaa kentälle. Savolaiset aloittivat kaikki muut kuin kolmannen erän vahvasti. Peli Savo Volleylle 1-3 (20-25, 21-25, 25-23, 19-25).

KyKy-Betset aloittaa pitkästä aikaa niin sanotusti normaalilla kokoonpanolla, kun Joel Andersson palasi liberoksi ja Romans Sauss yleispelaajaksi. Savo ottaa heti komennon erän alusta. Tilanne oli pian jo 6-2 savolaisille. KyKy-Betset sortui erän aikana suoriin virheisiin (7kpl), kun taas savolaisille näitä kirjattiin vain 3kpl. Kotijoukkue pääsi vielä kaventamaan erän lopussa, mutta lopulta Savo vei erän 20-25. Erityisesti vieraiden hakkuri Joonas Jokela oli pelipäällä tehden 9/+9 tehot.

Toinen erä alkoi selvästi ensimmäistä tasaisemmin. Savo Volley kuitenkin repäisee taas ratkaisevan johdon jo ennen erän puolta väliä. Betonimiehet onnistuu vähentämään virheiden määrää ja nostamaan hyökkäystehojaan, mutta savolaisten vastaavat olivat kuitenkin 50%. Erityisesti Jokela jatkoi tehokkaasti, sillä kahteen erään hänen tehonsa olivat jo 15/+14. KyKy-Betsetiltä Renars Jansons sai hiljalleen peliään jo paremmin kulkemaan tehden pelkästään toiseen erään 8/+6. Erä kuitenkin savolaisille 25-21.

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue tulee peliin reippaammin. Kolmas erä oli pian tilanteessa 7-3. Erityisesti erän alku oli kotijoukkueella torjunnan juhlaa, sillä kaikki erän kolme torjuntaa tuli alkupuolella. Savo Volley kiri kuitenkin erän aikana isäntien johtoa kiinni, mutta betonimiesten ote piti tiukasti läpi erän. Erä ansaitusti KyKy-Betsetille 25-23. Jansons onnistui parantamaan taas peliään ja teki 10/+7 tehot.

Neljännen erän vierailijat aloittivat jälleen vahvasti. Savolaiset hyökkäsivät ja jatkoivat hyvää vastaanottopeliään. Ratkaisijoita löytyi niin keskeltä kuin laidoista, mikä helpotti myös Kevin Rodriguezin peliä passarina. KyKy-Betsetiltä on mainittava erän puolivälissä Atro Bergin torjuntatyöskentely, sillä hän otti kaksi peräkkäistä torjuntaa Jakub Kovacista. Myös loppuerästä kentältä pois vaihdettu Kasper Pennanen ehti tehdä tehot 3/+1 ja päätti palloa 60% tehoilla. Savolaiset kuitenkin ottivat nimiinsä tärkeän panospelin nimiinsä 3-1 ja viimeisen erän 25-19.

Joel Andersson, KyKy-Betset:

• Tulimme peliin melko hitaasti. Oli hankaluuksia vastaanotossa, minkä myös tilastot osoittavat ja kun nostimme hyvin niin oli hankaluuksia päättää palloja. Oli hankalaa Saada rytmiä peliin. Pitkällä erätauolla yritimme latautua ja tulla vahvemmin peliin.

Michael Michelau, Savo Volley:

Oli hyvä peli.  Aloitettiin kaksi ensimmäistä erää hyvin. Pitkän erätauon jälkeen tultiin peliin hieman hitaasti, mutta taisteltiin itsemme takaisin ja saimme muutamia hetkiä. Kaiken kaikkiaan KyKy-Betset on haastava vastustaja, mutta tiesimme, mikä pelin merkitys on. Omaan peliini en ole kovin tyytyväinen, mutta voitimme, joten muulla ei ole väliä. Torjunta-puolustusta pitää parantaa.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

• Tarkoitus oli, että aloitetaan ykköskuusikolla, kun melkein kuukauden yleispelaajat olleet sivussa. Suunnitelmana oli, että olisi kenraaliharjoitus pudotuspeleihin. Pelillä ei ollut merkitystä meille ja vastustajalle oli. Aloitus oli tänään vaisu ja Savo syötti sekä torjui hyvin. Romans pelasi erinomaisesti, mutta Renars aloitti aika vaisusti.

Timo Tolvanen, Savo Volley:

• Hankaluus oli, että piti arvailla mitä kentälle tulee. Terävä kärki edellä tulivat, mikä oli kiva. Taktisesti sen verran, että Jansonsia piti saada kuriin ja aluksi saatiinkin. Kolmannen erän alkuun tuli notkahdus. Reagoitiin oikealla tavalla ja tultiin lähelle. Neljännessä erässä keskittyminen oli hyvää ja palattiin omalle tasolle. Neljä peliä viikkoon ja kaikki tärkeitä. Kaukaa on tultu taas kärkikahinoihin. Puolustukseen olisi vielä toivetta parantaa, vaikka saadaankin hyvin kosketuksia. Hyökkäysarsenaali meillä on hyvässä kunnossa. Tiikerit on sitkeä ja ärsyttävä joukkue.