MESTARUUSLIIGA | KyKy-Betset avaa kauden kotipelinsä lauantaina

0
KyKy-Betset ja Karelian Hurmos 2022 Kyy York Areenalla (Kuva: KyKy)

 

KyKy-Betset aloittaa kotipelinsä lauantaina (7.10.) Kyy York Areenalla. Vastaan asettuu jo harjoitusotteluista tuttu Karelian Hurmos Joensuusta.

Kyyjärven KyKy-Betset pääsee lauantaina avaamaan kotipelikautensa Karelian Hurmosta vastaan. Käynnissä oleva mestaruusliigakausi aukeni isännille 30.9. Raision Loimua vastaan vierasottelulla. Silloin kyyjärveläiset kärsivät tiukan 3-1 tappion kotijoukkue Loimulle. Tuolloin pelissä oli vielä nähtävissä ensimmäiseen peliin kuuluvaa jännitystä ja virheherkkyyttä. Virheitä kyyjärveläiset tekivät vähemmän, mutta hyökkäyspuolella joukkue oli tehottomampi kuin raisiolaiset. Nyt kauden ensimmäisen pelin jännitykset on kuitenkin karisteltu jaloista.

Harjoitusotteluissaan KyKy-Betset kohtasi Karelian Hurmoksen kahdesti Kyyjärvellä. Lauantaina Betonimiehet voittivat 2-1 tuloksella Kyy York turnauksessa ja seuraavana päivänä pelatussa ottelussa 3-2. Tuolloin Hurmos esitti hyvää puolustuspeliä, mikä tulee varmasti olemaan kauden aikana tärkeä kulmakivi joukkueelle ja sen pärjäämiselle. Omassa kauden avauksessaan Hurmos voitti Vantaa Ducksin tiukasti 3-2. Pelissä ratkaisijaksi nousi uransa jo kertaalleen lopettanut Ville Louhela.

– Harkkapeleissä ja Hurmoksen kauden avauksessaan he saivat muutamaan otteeseen luotua itselleen hurmoksellisen fiiliksen. Silloin he ovat todella vaarallinen sakki, analysoi KyKy-Betsetin kapteeni Joel Laakso. 

Viime kaudella joensuulaiset olivat lähellä mitalipelejä Mestaruusliigassa, mutta hävisivät puolivälierissä Savo Volleylle. Hurmos on uusiutunut viime kaudesta melko runsaasti ja joukkueeseen on noussut nuoria pelaajia. Viime kauden joukkueesta tärkeimpinä pelaajina jatkavat passari Niko Haapakoski, yleispelaajat Janne Marttila ja Matias Korhonen, ensimmäisestä pelistä puuttunut keskitorjuja Atte Rissanen sekä libero Tatu Hakkarainen. Mielenkiintoisina niminä joukkueessa nähdään ulkomaalaisvahvistukset Bulgarian Alex Nikolaev sekä Ruotsin Nezar Harouk. Loistavaa työtä joensuulaisen liigalentopallon eteen tehnyt Matti Alatalo siirtyi Saksan Bundesliigaan. Uusi päävalmentaja Daryl Tay saapui Joensuuhun Kuortaneelta nuorten maajoukkuevalmennuksen parista. 

Kotijoukkueelta voidaan odottaa parempaa esitystä kuin Raisiossa. Oman mausteensa joukkuepeliin varmasti tuovat uudet viime viikolla saadut vahvistukset Colin Lovejoy ja Joel Andersson, kun he ovat saaneet tutustua uusiin joukkuekavereihinsa. Ruotsalainen Andersson nähtiin jo Loimua vastaan kentällä, kun miehellä oli takana vasta yhdet harjoitukset uuden joukkueensa kanssa. Andersson esitti pelissä takakentällä johtajuutta ja periksiantamattomuutta puolustuksessa, mikä antaa esimerkkiä myös muulle joukkueelle. 

– Omilla vahvuuksilla pystytään Hurmos päihittämään. Viikon aikana keitellään vähän käärmekeittoa vastustajan päänmenoksi! Hyvän käärmekeiton ja omien vahvuuksien jälkeen meitä on vaikea voittaa Kyy York Areenalla, kapteeni-Laakso ennakoi. 

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI