PESIS | Ankkurien C-poikien SM-pronssipolku Puijolla – näin homma eteni 14-vuoden tauon jälkeen

0
C-poikien SM-pronssia 2021: Alajärven Ankkurit Miika Etula; Eeli Hänninen; Ville Isokangas; Aapo Koivunen; Kimi Lassila; Samu Mattila; Mico Paalanen; Olavi Perälä; Roni-Matti Rantakangas; Elias Särkinen; Matias Uusitalo; Tomi Viljanen. Juha Hänninen (pj); Juha-Matti Jaatinen (2. pj) (Kuva: Saimi Airaksinen)

C-ikäisten suomenmestaruudesta miteltiin päättyneellä viikolla nuorisoleirillä Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Ankkureiden C-pojat olivat selvittäneet karsinnat varmasti, ja pääsivät mukaan 20 parhaan joukkueen kilpasarjaan.

Joukkueet jaettiin kahteen alkulohkoon, joista tarjolla oli kolme jatkopaikkaa per lohko. Ankkureiden alkulohkoa arveltiin ennakkokaavailuissa lohkoista kovemmaksi ja tämä piti lopulta myös paikkansa. Tasainen lohko tarjosi runsaasti ristiin pelaamista, mutta ennen kaikkea hurjan kovia otteluita läpi viikon.

(Saimi Airaksinen)

Avauspäivänä AA murskasi Joensuun Mailan, mutta taipui kohtuullisen selvästi Sotkamon Jymylle. Toisen päivän aamuun sattui leirin ylivoimaisesti heikoin ottelu Viveä vastaan, mutta tämän jälkeen peli napsahti lopullisesti kohdilleen. Lopuissa alkusarjan peleissä AA kukisti Mansen, Lahden ja Kempeleen, pelasi tasan Pöytyän kanssa ja hävisi huippulaadukkaassa ottelussa tulevalle mestarille Haminan Palloilijoille 6-5. Alkusarja huipentui viimeiseen otteluun Kiteetä vastaan, ottelussa jossa panoksena voittajalle oli jatkopaikka puolivälieriin. Tässä ottelussa Kitee oli vailla mahdollisuuksia ja AA marssi jatkoon selvällä 10-6 voitolla.

Puolivälierässä vastassa oli kivikova SMJ. Ankkurit oli kuitenkin ottelussa erittäin vahva alusta loppuun. Avausjaksolla Jusseilla oli paikka ratkaista jakso viimeisen tasoittavalla palottomasta ajolähdöstä, mutta Ankkureiden ulkopeli kesti hienosti ja jakso päättyi tasan 3-3. Toisella jaksolla hallinta siirtyi entistä enemmän haastajana peliin lähteneille Ankkureille, ja lopulta jakso Ankkureille lukemin 0-2. Tämä tiesi välieräpaikkaa Sotkamon Jymyä vastaan.

Sotkamon avaussisävuoro koitui Ankkureiden finaalipaikan kohtaloksi, sillä Janne Vuorisen joukot rummuttivat taululle heti 8-0 johdon. Avausjakso oli tämän jälkeen pelailua, mutta toiselle jaksolle Ankkurit kaivoivat hurjan taistelun päälle. Jakso eteni tasatahtiin 5-5 tilanteeseen ja Ankkureilla oli paikkansa yrittää voittojuoksuakin, mutta tällä kertaa ei taistelu finaalipaikkaan aivan riittänyt, vaan Jymy vei pelin 1-0 (9-3, 5-5).

(Saimi Airaksinen)

Pronssipelissä Ankkureiden vastassa oli Kouvolan Pallonlyöjät. Ottelu eteni hyvin pitkälti Ankkureiden hallinnassa, ja joukkueen peli oli niin sisällä kuin ulkona erittäin tasapainoista. Pillin viheltäessä Puijon stadionilla viimeisen kerran, oli taululla Ankkureiden voittolukemat 2-0 (7-3, 5-3).

Ankkurien voittotanssi (Saimi Airaksinen)

Joukkue kykeni tärkeimmällä hetkellä maksimaaliseen suoritukseen, ja palkinnoksi tästä Puijolla pujotettiin poikien kaulaan SM-pronssimitalit. Edellisen kerran tässä ikäluokassa on Alajärvellä juhlittu poikien SM-mitalia vuonna 2007.

Ankkurien Olavi Perälä palkittiin Lännen joukkueen ykköspalkinnolla (Saimi Airaksinen)

Leirillä pelattiin myös Itä-Länsi ottelu, johon Ankkureista valittiin Tomi Viljanen ja Olavi Perälä. Itä voitti ottelun 2-0, mutta molemmat Ankkureiden edustajat pelasivat hyvän ottelun ja Perälä palkittiin Lännen joukkueen ykköspalkinnolla.

 C-poikien SM-pronssia 2021: Alajärven Ankkurit 

Miika Etula; Eeli Hänninen; Ville Isokangas; Aapo Koivunen; Kimi Lassila; Samu Mattila; Mico Paalanen; Olavi Perälä; Roni-Matti Rantakangas; Elias Särkinen; Matias Uusitalo; Tomi Viljanen. Juha Hänninen (pj); Juha-Matti Jaatinen (2. pj)


J-Pnews ONNITTELEE KOKO JOUKKUETTA PRONSSIMITALEISTA!


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI