PESIS | Sarjajärjestelmät vahvistettu – Ykköspesiksen voittajat nousevat Superpesikseen kaudelle 2023!

0
"Pesäpallokelejä" odotellessa.

Sekä miesten että naisten Superpesiksessä nähdään varmuudella ainakin yksi uusi joukkue kaudella 2023. Vahvistettujen sarjajärjestelmien mukaisesti Ykköspesiksen loppuottelun 2022 voittaja nousee Superpesikseen.

Ylimpien pesäpallosarjojen joukkuemäärät palautuvat koronaa edeltänyttä aikaa vastaaviksi. Pesäpalloliiton johtokunta päättää keväällä 2022 miesten Superpesiksen joukkuemäärästä kaudelle 2024, mutta kaksi seuraavaa kautta se pysyy 14:ssä.

Suomen kansallispeli pesäpallo täyttää 100 vuotta 2022.

Juhlakaudella on mukana 14 joukkuetta miesten ja 12 joukkuetta naisten Superpesiksessä.

Superpesiksen runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja ja lisäottelut. Miesten ottelumäärä on 30 ja naisten vastaava 24 joukkuetta kohden. Kahdeksan parhaan pudotuspeleissä ottelusarjan voittaja ratkaistaan paras viidestä -järjestelmällä pl. pronssiottelussa paras kolmesta -järjestelmällä.

Kahden joukkueen kohtalona on joutua putoamiskarsintaan, jonka tappiolla putoaa Ykköspesikseen ja voitolla saa uuden mahdollisuuden superpesiskarsinnassa Ykköspesiksen loppuottelun häviäjää vastaan.

Superpesiksen, Ykköspesiksen ja suomensarjan sarjajärjestelmät

Miesten Superpesis 2022

– Joukkuemäärä on 14 ja jokaisella joukkueella on 30 ottelua runkosarjassa.

– Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja ja lisäottelut:

* Hyvinkään Tahko; Imatra Pallo-Veikot; Kouvolan Pallonlyöjät – kaksinkertainen sarja
* Joensuun Maila; Kiteen Pallo -90; Siilinjärven Pesis – kaksinkertainen sarja
* Kempeleen Kiri; Pattijoen Urheilijat, Raahe; Sotkamon Jymy – kaksinkertainen sarja
* Kankaanpään Maila; Koskenkorvan Urheilijat; Manse PP, Tampere; Seinäjoen JymyJussit; Vimpelin Veto – yksinkertainen sarja, koti- ja vierasottelut arvotaan

– Pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä pl. pronssiottelu paras kolmesta -järjestelmällä

– Putoamiskarsinnan pelaavat 13. ja 14. runkosarjassa sijoittuneet paras viidestä -järjestelmällä. Häviäjä putoaa Ykköspesikseen kaudelle 2023 ja voittaja jatkaa superpesiskarsintaan.

– Superpesiskarsinnassa pelaavat Superpesiksen putoamiskarsinnan voittaja ja miesten Ykköspesiksen loppuottelun häviäjä. Voittaja pelaa Superpesiksessä ja häviäjä Ykköspesiksessä kaudella 2023.

– Joukkuemäärä on 14 kaudella 2023. Joukkuemäärästä kaudella 2024 tehdään päätös keväällä 2022.

 Naisten Superpesis 2022

– Joukkuemäärä on 12 ja jokaisella joukkueella on 24 ottelua runkosarjassa.

– Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja ja kaksi lisäottelua joukkuetta kohden (otteluparit päätetään myöhemmin)

– Pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä pl. pronssiottelu paras kolmesta -järjestelmällä

– Putoamiskarsinnan pelaavat 11. ja 12. runkosarjassa sijoittuneet paras viidestä -järjestelmällä. Häviäjä putoaa Ykköspesikseen kaudelle 2023 ja voittaja jatkaa superpesiskarsintaan.

– Superpesiskarsinnassa pelaavat Superpesiksen putoamiskarsinnan voittaja ja Ykköspesiksen loppuottelun häviäjä. Voittaja pelaa Superpesiksessä ja häviäjä Ykköspesiksessä kaudella 2023.

Miesten Ykköspesis 2022

– Joukkuemäärä on 12 ja jokaisella joukkueella on 24 ottelua runkosarjassa.

– Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja ja kaksi lisäottelua joukkuetta kohden ottelupareina (AA vs. APV, HP vs. KPL, HP-K vs. Ura, Lippo vs. SiKi, Lohi vs. PuPe, LP vs. Tarmo)
– Välierät pelataan ottelupareina (1. vs. 4. ja 2. vs. 3.) paras kolmesta -järjestelmällä. Voittajat pelaavat paras viidestä -järjestelmällä loppuottelun, jonka voittaja nousee Superpesikseen kaudelle 2023 ja häviäjä jatkaa superpesiskarsintaan.

– Putoamiskarsinnat pelataan ottelupareina (9. vs. 12. ja 10. vs. 11.) paras viidestä -järjestelmällä. Häviäjät putoavat suomensarjaan kaudelle 2023.

Naisten Ykköspesis 2022

– Runkosarjassa joukkueet jaetaan kahteen lohkoon maantieteellisesti. Oman lohkon sisällä pelataan kaksinkertainen sarja ja toista lohkoa vastaan kertaalleen (koti-/vierasottelut arvotaan).

– Puolivälierät pelataan oman lohkon sisällä (1. vs. 4. ja 2. vs. 3.) ja välierät lohkojen välillä (lohkoissaan paremmin sijoittuneet kohtaavat toisen lohkon heikommin sijoittuneet). Välierien voittajat etenevät loppuotteluun, jonka voittaja nousee Superpesikseen kaudelle 2023 ja häviäjä jatkaa superpesiskarsintaan. Ylemmät pudotuspelit pelataan paras kolmesta -järjestelmällä.

– Putoamiskarsinnat pelataan oman lohkon sisällä (7. vs. 8.). Häviäjät putoavat suomensarjaan kaudelle 2023.

Miesten Suomensarja 2022

– Runkosarja pelataan neljässä lohkossa. Sarjajärjestelmä vahvistetaan, kun sarjaan osallistuvat joukkueet ovat lopullisesti tiedossa.

– Sarjan kaksi parasta nousevat Ykköspesikseen kaudelle 2022

– Lohkoissaan viimeisiksi jääneet joukkueet (neljä joukkuetta) putoavat maakuntasarjaan

Naisten Suomensarja 2022

– Runkosarja pelataan neljässä tai viidessä lohkossa. Sarjajärjestelmä vahvistetaan, kun sarjaan osallistuvat joukkueet ovat lopullisesti tiedossa.

– Sarjan kaksi parasta nousevat Ykköspesikseen kaudelle 2022

– Lohkoissaan viimeisiksi jääneet joukkueet (neljä tai viisi joukkuetta) putoavat maakuntasarjaan


 

JÄTÄ KOMMENTTI