Pihlajalinna ja Alavuden liikuntapalvelut | Ikäihmisten liikuntapäivässä onnistumisen iloa

0
Ikäihmisten liikuntapäivä aloitettiin voimistelulla

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Alavuden kaupungin liikuntapalvelu ja Kuusiolinnan Terveys/Pihlajalinna, järjestivät Töysän Iivarin urheilukentällä ikäihmisten liikuntapäivän ja urheilukisat. Kauniissa elokuun lopun säässä tapahtuma saikin suuren suosion osakseen.

Alavuden kaupungin liikuntapalvelun- ja Kuusiolinnan naiset näyttivät mallia esivoimistelijoina!

Osallistujia oli urheilukisoihinkin kolmisenkymmentä. Eniten Töysästä ja Alavudelta. Mukana oli lisäksi muutama Alajärveltä, Ähtäristä, Kuortaneelta ja Soinista. Eli koko Kuusiokunnan paikkakunnat oli edustettuina, Järvi-Pojanmaalla vahvistettuna.

Osallistujat olivat 65-85 vuoden ikäisiä naisia ja miehiä. Naisia oli kuitenkin enemmistö. Iäkkäin osanottajista oli Olavi Soukka Alajärven Lehtimäeltä. Noin 85-vuotias Olavi suortui kaikista urheilukilpailun 7 tehtävästä mallikkaasti.

Alavutelainen Risto Vehkajärvi varrellisen kuntopallon heitossa.

Alavuden kaupungin ja Kuusiolinnan Terveys/Pihlajalinna toimijat olivat oivaltaneet suunnitella liikunta- ja kilpailun tehtävät yllättävän tasapuoliseksi kaiken kuntoisille. Esimerkiksi kaikissa seisetemässä urheilukilpailun suorituksessa oli mahdollisuus pärjätä kaiken kuntoiset ja saada pisteitä. Yhtä hyvin naiset kuin miehetkin. Niin pyörätuolilla liikkuvat kuin terveraajaisetkin.

Ensi kierrettiin omaa sopivaa vauhtia kentän 400 metrin kierros ympäri. Seuraavan tehtävä oli tasapaino seisonta. Kolmannella rastilla oli ylitettävänä omalla tavallaan monen metrin patjaeste ja aidat askellettavana. Sitten seurasi tarkkuus- ja painopallojen heitot.

Aikakävelyssä piti astella määrätty 60 metrin matka 40 sekunnissa. Aika osui kisaajilla 30- ja 60 sekuntiin. Vielä testattiin muistia ja tietämystä yleisurheilun EM-kisojen, suomalaisten naisvoittajista. Viimeisenä lajina oli pallojen ja hernepussien tarkkuusheitto. Jos ei osunut taulun reikiin, niin joutui kiertämään sakkokierroksia.

Urheilukilpailun suorituksien ja tehtävien laadinnassa oli onnistuttu hienosti. Tuloksissa ratkaisi taito, tarkkuus, kunto, onnistuminen, tietämys, muistutti. Onnettarellakin oli tärkeä osuus monissa suorituksissa.

Naisten parhaat Sirpa Mäkelä, Arja Haapanen 1 ja Raakel Viljanmaa 3.

Tasaväkisen kilpailun naisten parhaaksi onnistui Arja Haapanen Alavudelta 25-pisteellä. 2) Sirpa Mäkelä, Töysä 24, 3) Raakel Viljanmaa, Alavus 23,
Miehet: 1) Pentti Hautala, Töysä 25, 2) Antti Viljanmaa, Alavus 23, 3) Juhani Hautala, Töysä 23.

Miesten kilpailun kakkonen Antti Viljanmaa taustalla (oranssipaita) ja kolmonen Juhani Hautala, sinipaitainen etualalla.

Liikuntapäivien toimitsijoina, opastajina ja kilpailutehtävien suunnittelijoina toimivat; Eija Raja-aho, Tiina Hietakangas, Johanna Mustalahti, Kati Luoto-Koskinen, Jonna Kurhela, Anniina Mäkelä, Mari Polvivaara, Janne Etelämäki, Hanna Katajamäki ja Eija Rantoja.

Kärkisijoille sijoittuneiden, ja noin 20 osallistujan arvontapalklavuden kaupungin liikuntapalvelutintojen lahjoittajina kiitoksen kohdistuvat: Kuusiolinnan Terveys/ PihlajalinnaAlavuden kaupungin ruokapalvelut, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, K-Markat Alavus, Tuurin ja Alavuden apteekit, Mikko Keskinen Oy, Leipomokokahvila Nallenpesä, Oma Säästöpankki Alavus ja Eläkeliiton Töysän yhdistys.

Mainittakoon tässä yhteydessä, että mitallisijojen ja arvontapalkinnot olivat jokaiselle tarpeellisia. Minä laskin oman voittajapalkintojen noin 40-euton arvoiseksi. -Ja kaikki kymmenkunta lajia syötäväksi sekä juotavaksi kelpaavia. Joista mainittakoon töysäläiset korput, alavutelainen rypsiöljy, tiivistemehu, kahvipaketti jne. Arvontapalkintoina osallistujat saivat ruokailulippuja, kahvipaketteja ja muita tarpeellisia tuotteita.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI