SUPERPESIS | Ankkurit ja Hamina pelaavat sarjapaikasta uusintaottelun!

0
Nousukarsintaottelu Kitrolla Haminan Palloilijat - Alajärven Ankkurit (Arkistokuva vuodelta 2010 JK/K-Media)

Pesäpalloliitto /J-Pnews

Haminan Palloilijat ja Alajärven Ankkurit päätyivät tasapisteisiin sarjataulukon hännille, kun miesten Superpesiksen runkosarja päättyi sunnuntaina.

Sarjan viimeinen putoaa suoraan Ykköspesikseen kaudelle 2025. Kahden joukkueen päädyttyä tasapisteisiin tämä tarkoittaa pesäpallon kilpailumääräysten § 36.4 mukaisesti uusintaottelua puolueettomalla kentällä, kun kyse on suorasta putoamisesta.

Uusintaottelun häviäjä putoaa sarjaporrasta alemmas. Voittaja jatkaa putoamiskarsintaan, jonka voittamalla varmistaa Superpesiksen sarjapaikkansa myös kaudelle 2025 ja häviämällä saa vielä uuden mahdollisuuden Superpesis-karsinnassa Ykköspesiksen mestaria vastaan. Jos uusintaottelussa jaksovoitot ovat tasan, siirrytään supervuoropariin ja vasta sen jälkeen mahdolliseen kotiutuskilpailuun.

Näin kai sen kuului mennä. Meillä oli paikkamme ja kaveri meitä auttoi, tämä (sunnuntain) ottelu olisi pitänyt kääntää, mietti Haminan Palloilijoiden kapteeni Teemu Rouhiainen Ruudun haastattelussa.

Kaikki osaavat suorittaa, mutta nämä ottelut ratkaistaan pään sisäisillä asioilla, ennakoi Rouhiainen uusintaottelua, jonka ajankohta ja pelipaikka vahvistetaan mahdollisimman pikaisesti.

 

Miesten Superpesiksen kausi jatkuu puolivälieräkarsinnoilla ja uusintaottelulla

Miesten Superpesiksen runkosarja huipentui sunnuntain päätöskierrokseen, joka tarjosi hurjan latauksen niin itse otteluissa kuin säiden haltijan puolelta.

Runkosarjan voiton oli jo aiemmin varmistanut Manse PP Tampereelta. Puolivälierien kotiedun saavat Mansen lisäksi Kouvolan Pallonlyöjät, Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto. Suoraan puolivälieriin jatkavat myös Kempeleen Kiri ja Joensuun Maila. Varmistuneita puolivälierien ottelupareja ovat Sotkamon Jymy (3.) vs. Joensuun Maila (6.) ja Vimpelin Veto (4.) vs. Kempeleen Kiri (5.).

Hienon runkosarjan pelannut Kiteen Pallo kärsi päätöskierroksella tappion Vimpelin Saarikentällä, joten joukkue lähtee tavoittelemaan jatkopaikkaa puolivälieräkarsinnoissa Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Toinen puolivälieräkarsinnan ottelupari on Hyvinkään Tahko vs. Pattijoen Urheilijat, Raahe.

Hurjat panokset sarjan hännillä

Voimakas sade viivästytti muutamilla minuuteilla Haminan Palloilijoiden ja Alajärven Ankkureiden Superpesis-ottelun alkua sunnuntaina. Itse ottelussa Ankkurit otti dramaattisen voiton kotiutuskilpailussa ja siirsi sarjapaikan kohtalon ratkaistavaksi uusintaottelussa.

Voittaja uusintaottelusta kohtaa putoamiskarsinnassa Imatran Pallo-Veikot, joka jäi runkosarjan päätöskierroksella pisteittä Hyvinkäällä. Uusintaottelun hävinnyt osapuoli putoaa suoraan Ykköspesikseen kaudelle 2025. Putoamiskarsinnan voittaja säilyttää sarjapaikkansa ja häviäjä jatkaa Superpesis-karsintaan Ykköspesiksen mestaria vastaan.

Kaksi ensikertalaista tilastovoittajina

Runkosarjan päätöskierroksella jännitettiin myös tilastovoittajia. Kouvolan Pallonlyöjien Patrik Wahlsten takoi kotiottelussa Kempeleen Kiriä vastaan neljä juoksua ja nousi ensi kertaa urallaan lyöjäkuninkaaksi 2+99=101 lyödyllä juoksulla. Kaikkien aikojen kärkinimi ja edellisen kauden lyöjäkuningas Roope KorhonenSotkamon Jymystä jäi toiseksi, mutta vei tehopelaajan tittelin 6+94+13=113 tehopisteellä.

– Valehtelisin, jos väittäisin, ettei tuntuisi todella hyvältä. Asetin tämän yhdeksi isoksi henkilökohtaiseksi tavoitteeksi, Wahlsten sanoi.

Wahlsten jatkaa vaasalaislähtöisten lyöjätykkien kovaa perinnettä. Kausien 2006–07, 2009 ja 2012 lyöjäkuningas Jere Dahlström on Vaasan Mailan kasvatti sekä kausien 2014, 2016, 2018–20 ja 2022 lyöjäkuningas Jukka-Pekka VainionpääVaasan Mailan Juniorien kasvatti.

Kauden komeetta, tamperelaisen Manse PP:n Severi Tikkakoski on ensimmäistä kertaa urallaan etenijäkuningas 59 tuodulla juoksulla. Kärkilyöntitilaston voittajaksi palaa välivuoden jälkeen Vimpelin Vedon Elmeri Anttila, joka hurjasteli 12 onnistumista päätöskierroksen ottelussa Kiteen Palloa vastaan. Parhaasta kärkilyöntien onnistumisprosentista (79,3 %) vastasi Joensuun Mailan Niko Korhonen.

Miesten Superpesiksen puolivälieräkarsinta (2 voittoa)

Kiteen Pallo – Seinäjoen JymyJussit
Hyvinkään Tahko – Pattijoen Urheilijat, Raahe

Otteluaikataulut päivitetään heti niiden vahvistuttua tulospalveluun

Miesten Superpesiksen puolivälierät (3 voittoa)

Manse PP, Tampere – Tahko/PattU/JymyJussit
Kouvolan Pallonlyöjät – KiPa/Tahko/PattU
Sotkamon Jymy – Joensuun Maila
Vimpelin Veto – Kempeleen Kiri

Otteluaikataulut päivitetään heti niiden vahvistuttua tulospalveluun

Miesten Superpesiksen uusintaottelu (1 voitto)

Haminan Palloilijat – Alajärven Ankkurit

Ottelun ajankohta ja pelipaikka päivitetään heti niiden vahvistuttua tulospalveluun

Miesten Superpesiksen putoamiskarsinta (3 voittoa)

Imatran Pallo-Veikot – HP/AA

Otteluaikataulut päivitetään heti niiden vahvistuttua tulospalveluun

 



 

JÄTÄ KOMMENTTI