SUPERPESIS | Ennätystasainen kärki miesten Superpesiksessä

0

Pelinjohtajien arvioissa jopa kuudelle miesten Superpesis-joukkueelle povataan mahdollisuutta loppuottelupaikkaan. Suurimmat suosikit ovat viime syksyn finalistit Vimpelin Veto ja hallitseva Suomen mestari Sotkamon Jymy. Lähimpinä haastajina kärkikaksikkoa varjostavat Talvisuperin vienyt Joensuun Maila ja Manse PP Tampereelta. Useampia arvioita välieräjoukkueiksi saavat myös Kempeleen Kiri, Kouvolan Pallonlyöjät ja Hyvinkään Tahko.

Joukkueiden ensimmäinen tavoite on yltää runkosarjan alkusarjassa seitsemän parhaan joukkoon, jolloin kausi jatkuu ylemmässä jatkosarjassa. Tämän jälkeen sijoitus kuuden joukossa tuo suoran puolivälieräpaikan.

Panokset ovat hurjat myös alemmassa jatkosarjassa, jonka häviäjä putoaa suoraan Ykköspesikseen, joukkuemäärän pienentämisen myötä. 11. ja 12. sijoittuvat joukkueet joutuvat putoamiskarsintaan. Toisaalta alemman jatkosarjan kolme parasta yltävät ylempiin pudotuspeleihin.

Miesten Superpesis-joukkueiden välillä isointa liikehdintää on nähty pelinjohtajapuolella.

Kokeneet Iiro Haimi (SoJy), Kari Kleemola (ViVe), Mikko Korhonen (KeKi), Jarkko Pokela (Tahko), Petri Tuuva (KPL) ja Mikko Vainionpää (JymyJussit) ovat vaihtaneet talven aikana uuden seuran väreihin. Pelaajien osalta merkittävimpinä muutoksina Niko Korhonen siirtyi Joensuun Mailaan, Iiro Kuosa Hyvinkään Tahkoon ja Elmeri Lieto Manseen.

Miesten Superpesiksessä on yhä mukana kaikkien aikojen pesäpalloilijoita. Sotkamon Jymyn Roope Korhonen ja Kouvolan Pallonlyöjiin siirtynyt Juha Korhonen, kunnaritilaston kärki ja kärkilyöntitilaston ykkösnimi, takovat juoksuja omilla sataluvuillaan. Kaikkien aikojen etenijäkuningas Sami Haapakoski jatkaa uraansa isommalla sisäpelinumerolla, mutta on edelleen tärkeä pelaaja joukkueelleen niin sisä- kuin ulkopelissä.

Nuoremmiltakin vastuunkantajilta odotetaan paljon. Vuoden pesäpalloilijan titteliä sovitellaan esimerkiksi Elmeri Anttilan (ViVe), Konsta Kettusen (JoMa) ja Hannes Pekkisen (SoJy) ylle. Lautasen äärelle saattaa kulminoitua jopa mestaruuskamppailu. Itä-Länsi-tähdet Petteri Alanen (Tahko) ja Aapo Komulainen(SoJy) edustavat uutta menestyvää lukkarisukupolvea.

  

JÄTÄ KOMMENTTI