SUPERPESIS | Ankkurit tasaisen kamppailun voittajaksi – kauden ensimmäinen voitto Pattijoesta

0
Paikalliset yritykset ja yleisö oat lähteneet vahvasti tukemaan ja nostamaan kotijoukkue Ankkureita. Arkistokuva Kitrolat (Kuvat: JK/K-Media)

Alajärven Ankkurit ja Pattijoen Urheilijat kohtasivat aurinkoisella ja helteisellä Kitrolla perjantaina (17.5.). Alajärven Sähkön tarjoamassa ilmaisottelussa oli peliä seuraamassa yli 2000 silmäparia. Itse ottelu oli tiukka, mikä ratkesi vasta kolmannessa kotiutuslyöntikilpailussa Ankkurien voittoon jaksoin 2-1 (2-3, 4-1, 5-4k)

Ankkuri kapteeni Nestori Yli-Sissalan voitettua hutunkeiton, valitsi kotijoukkue ensimmäisen jakson aloituksen sisävuorolla, jossa se rakensi kaksi kolmostilannetta, mutta kotiutusjuoksuja ei nähty. Pattijoki sai omalla sisävuorollaan myös tilanteita ja onnistui kerran juoksun teossa, kun Ankkureille kovin tuttu mies Martti Viitasalo lyö tilanteeksi 0-1 kotiuttamalla Konsta Launosen.

Jakson toisessa vuorossa myös Ankkurit avasi juoksutilinsä, kun  jokeri Petteri Kortelainen kotiutti ajotilanteessa ”luukkulyönnillä” Joona Peltokankaan. Pattijoki siirtyi kuitenkin omalla tasoittavalla vuorollaan 1-2 johtoasemaan, kun Antti Kiiskinen onnistui kotiuttamaan Mikael Mäkelän.

Ankkurien osalta kolmas vuoro oli sisällä heikko ja tilanteita ei syntynyt. Pattijoki sai omalla vuorollaan mahdollisuuden lisätä johtoaan, mutta Ankkurien takatilanne puolustaminen kesti hienosti ja taululla säilyivät 1-2 lukemat.

Eka jakson ratkaisevassa vuoroparissa Ankkurit onnistui tasoittamaan aloittavalla sisävuorollaan tilanteeksi 2-2. Petteri Kortelaisen loistavalla välilyönnillä kotiin ennätti ottelun Ankkuri-kärki Joona Peltokangas. Pattijoki oli kuitenkin tasaisen kamppailun  ”onnekkaampi” ja voitti jakson lukemin 2-3, kun Ankkurit yritti polttaa kolmoselle kiiruhavaa Mikael Mäkelää. Isäntien polttoheitto karkasi kuitenkin harhaan ja Mäkelä sai tuoda ensimmäisen jakson voittojuoksun.

Toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossa Pattijoen tilanteiden rakentelu oli heikkoa. Ankkurit sen sijaan rakensi ja sai tilanteita, mutta kotiutuslyönnit eivät isänniltä vain onnistuneet.

Toisessa vuorossa Pattijoki onnistui avaamaan toisen jakson juoksutilinsä, kun Martti Viitasalo löi pallon kolmospuolelta läpi ja Ville Veittikoski eteni helposti kotiin lukemiksi 0-1. Ankkurit onnistui komeasti myös omalla vuorollaan, avaten jakson juoksutilinsä, jossa niitä syntyi kolme. Ensimmäisestä vastasi Elmeri Koivusalmi, joka kotiutti Atte Kuosmasen. 2-1 juoksusta puolestaan jokeri Juho Ihamäki välilyönnillä, juoksun syöksyi nopea Koivusalmi. Tilanteesta puhallettiin jo kolmas palo, mutta isäntäjoukkue Ankkurit haastoi tilanteen. Päätuomari kävi tarkastamassa videohaasteen ja hyväksyi juoksun. 3-1 juoksun löi hienolla kääntövarrella lukkari Elmeri Iivonen ja juoksun arvoisesti kotiin ennätti jokeri Pyry Alanen.

Jakson kolmas vuoro ei tuottanut Pattijoelle tulosta , mutta Ankkurit siirtyi 4-1 johtoon Juho Ihamäen lyödessä ajotilanteessa kakkosrajasta pallon läpi, millä kapteeni Yli-Sissala juoksi kotiin.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Pattijoki ei enää onnistunut ja niinpä jakso kirjattiin kotijoukkue Ankkureille lukemin 4-1.

Kotiutuslyöntikilpailu venyi aina kolmanteen kotiutuslyöntikilpailuun asti, missä Ankkurien ratkaisujuoksun löi komealla saumapuhkaisulla Tuukka Etula kotiuttamalla kärkietenijä Joona Peltokankaan! Voitto Ankkureille jaksoin 2-1 (2-3, 4-1, 5-4k)

OTTELUN TILASTOT

ANKKURIEN TUTTU VOITTOTANSSI sai kruununsa jälleen Kitrolla (Arkistokuva/Jukka Ketonen)