Töysässä hiihti 10 mestarisuksittelijaksi

0
Tällaisilta hiihtäjien jonojen tungoksesta ei nyt nautittu,kun ladulle ei sujuteltu yhteislähdöllä.-Mutta eiköhän taas vuoden kuluttua.Kuva: Pentti Hautala

Pentti Hautala

SVUL:n Etelä-Pohjanmaan kuntoliikuntavaliokunnan alkuun laittamassa Mestarisuksittelija-kampanjassa on sauvottu jo viiden vuosikymmenen ajan. Vaatimuksena on ollut alusta alkaen vähintäänkin 500 km:n suksittelu kyseisen talven lumilla.

Mainitttakoon, että kampanjan ideoijina toimivat alueeltamme, Kuortaneen kunnan liikuntaohjaaja Heikki Savela ja maakunnan kuntoliikunnan tiedostuspäällikkö Pentti Hautala Töysäsä. -Savela toimi vuosia maakunnan kuntoliikuntavaliokunnan siheerinä ja Hautala puheenjohtajanakin.

Osanottajia M-kampanjassa on ollut parhaimmillaan tuhansia. Mukaan ilmoittautuneet ovat olleet enemmistönä pohjalaisia. Lisäksi aina muutamia kymmeniä eri puolilta Suomea.
Vuosikymmenien aikana on jokaisessa Kuusiokunnassa sauvottu talvisin molemmin puolin sadan henkilön joukolla. Viime vuosina määrät ovat vähenneet huonojen keliolosuhteidenkin vaikutuksesta moninketaisesti.

Esimerkiksi Alavudella ja Ähtärissä kirjattiin 1970-80-luvuilla yli 100 ”Mestaria”. Töysässä, Lehtimäellä, Soinissa ja Kuortaneella lähes 100.
Alueemme kunnat edustivat aina kärkipäätä osanottajien määrässä, kuntien välisessä kilpailussa.

Vuonna 2020 Alavudella kirjattiin enää vain viisi yli 500 km hiihtänyttä.
Mennyt talvi oli taas keleiltään ja lumitilanteeltaan oikein kunnon wanhanajan hiihtotalvi. Tämä näkyi myös hiihtoharrastuken lisääntymisenä. Töysäläisiäkin ilmoittautui nyt enemmän kuin moneen talveen suksittelijakampanjaan. Edellisen talven kolmesta määrä nousi kymmeneen!

Töysässä mestareiksi suksineet 2021.
Olavi Tuokko   1740 km
Pentti Hautala 1620
Jari Latvala   960
Voitto Yhtiö   815
Raimo Metsälä  815
Minna Ylä—Tulijoki 660
Erkki Hautala  640
Martti  Tikka  605
Teuvo Rapo   560
Matti Huvila  550

Tuokko saa ahkerimman hiihtäjän palkinnon.
-Arvonnassa voittivat: Metsälä, Huvila ja Rapo.

JÄTÄ KOMMENTTI