Vimpelin ja Järvi-Pohjanmaan liikuntamahdollisuudet monipuolistuvat – Kamppailukeskus avataan

0
Kamppailulajeille halutaan harrastajia Vimpelissä (Arkistokuva)

Vimpelin kunta avaa näyttävästi pienen ”kamppailukulttuuri keskuksensa” Rantakylälle keskiviikkona 3.helmikuuta kello 08:30. Tapahtumaa ovat avaamassa kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli, vapaa-aika ja kulttuuri sihteeri Ari Takala, vapaa-aika ja kulttuuri lautakunnan puheenjohtaja Juho Savola, hallituksen puheenjohtaja Marja-Leena Laakso, valtuuston puheenjohtaja Matti Latvala ja olympiapainija Rami Hietaniemi.

Tilaisuus aloitetaan kamppailutilan avausnauhan leikkuulla ja avajaispuheella. Tätä seuraa painimolskin avaaminen, jossa kunnanjohtaja Leijonanmieli painii historian ensimmäisen painiottelun olympiapainija Hietaniemeä vastaan. Aamu yhdeksältä alkava Vimpelin ala-asteen liikuntapäivä pidetään uudessa kamppailutilassa Rami Hietaniemen johtamana. Tavoitteena on innostaa mahdollisimman moni nuori mukaan painin ja kamppailun pariin.
Painiuransa Perhon Kirissä aloittaneen Rami Hietaniemen MM-pronssia juhlitiin kakkukahvein Perhon Maaseutopiston Elojuhlassa. (Kuva: jpnews.fi/Ilkka Koskela)

Vimpelin kunta on halunnut panostaa liikuntamahdollisuuksien monipuolisuuteen.

Kamppailutaidot ovat jokaisen kansalaisen perustaitoja. Kamppailu-urheilu sopii kaikille, iästä, sukupuolesta riippumatta ja sen harrastaminen on todella edullista. Oikein toteutettuna se on turvallista, lisää lasten koordinaatiokykyä, kuntoa ja tervettä itseluottamusta. Vimpelin kunta investoi kamppailu-molskiin, kolmeen eri kokoiseen nyrkkeilysäkkiin ja ”mitseihin”. Kamppailutilassa on mahdollista harrastaa sekä potku- ja lyöntilajeja ja painilajeja.

Ensi viikon keskiviikkona kunta pitää järjestäytymiskokouksen, jossa eri lajeille luodaan kattojärjestö.

Järjestön alla tulee toimimaan ainakin painia, karatea ja brazilian jujutsua. Kunta tulee myös avaamaan vapaavuoroja, jolloin kunnan kamppailulupaukset voivat käydä harjoittelemassa omaehtoisesti omalla ajallaan.

JÄTÄ KOMMENTTI