YLEISURHEILU | Ankkurien Mikko Paavola seipäällä 561 — kaikkien aikojen neljäs suomalainen!

0
Seiväshyppääjä Mikko Paavola

Helatorstaina 13.5. Kuortanehallissa pidetyissä hallikisoissa hyppäsi Alajärven Ankkureiden Mikko Paavola seivästä 561. Tulos sijoittuu kaikkien aikojen suomen hallitilastoissa jaetulle neljännelle sijalle ja on myös samalla Etelä Pohjanmaan piirinennätys niin sisä- kuin ulkoradoillakin. Myös kisassa mukana ollut Tommi Holttinen ylitti saman korkeuden.

Taustatiimin mukaan Mikon kevään harjoittelu on sujunut erittäin hyvin, lukuunottamatta allergialääkkeiden aiheuttamaa väsymystä joka on välillä haitannut kovatehoisten harjoitusten suorittamista. Nyt nuo oireet ovat hellittäneet ja harjoittelu kohti kesää jatkuu täydellä teholla.

Kesän tavoitteena olisi lisätä juoksuvauhtia kahdella askeleella, joka mahdollistaisi otteen nostamisen ja sen myötä vaihtamisen jäykempiin seipäisiin. Yksinkertaistettunahan seiväshyppy on laji jossa mahdollisimman lujaa juosten ja korkealta kiinni pitäen päästään korkeammalta kuin muut.

Seiväshypyn ulkokausi ei ole vielä harjoittelun puolesta päässyt alkamaan viimeaikaisten vaihtelevien sääolosuhteiden vuoksi. Senpä takia tämäkin kisa järjestettiin hallissa, jotta saatiin kauden alkuun positiivinen vire.

Harmillista on, että aikaa hankkia, tavoitteena siintävän Tokion olympiakisoihin oikeuttava tulos, on suhteellisen vähän. Kevään hyvät harjoitushypyt ovat hieman tätä haavetta herätelleet. Suora olympiapaikka vaatisi peräti 580 hyppäämisen, mutta ranking- pistejärjestelmän mukaan kilpailuihin valitaan tilastoissa tulosrajan alle jääneistä urheilijoista seuraavat. Rankingpaikka vaatisi n. 565-570 tuloksen keskiarvolla hyppäämisen tulevissa kisoissa.

Onnittelut Paavolan Mikolle komeasta tuloksesta!  J-Pnews seuraa Mikon uran kehitystä ja etenemistä sivuillaan kuvin, tekstein ja videoin.

 

Mikko Paavolan ennätyshyppy Kuortaneen Urheiluopiston hallissa 13.5.21


JÄTÄ KOMMENTTI