YLEISURHEILU | Mikko Paavolalle SM-halli hopeaa ja uusi komea ennätyskorkeus 555

0
Mikko on juuri ylittänyt uuden oman ennätystuloksen 555.

Alajärven Ankkureita edustava urheilijalahjakkuus Mikko Paavola voitti viime viikonlopulla Jyväskylän yleisurheilun halli SM-kisoista miesten seiväshypyssä hopeaa omalla uudella ennätystuloksellaan 555. Suomalaisittain hyvätasoisen kisan voitti Urho Kujanpää myös omalla ennätyksellään 566.

Viime vuoden lopulla Mikko hyppäsi edellisen ennätyksensä Vaasan Mustasaaressa ja sen jälkeen on kilpaillut säästeliäästi. Oikean jalan akillesjänteeseen tullut lievähkö tulehdus  aiheutti sen, että Mikon suurin osa juoksu- ja hyppyharjoituksista on jäänyt harjoittelukaudella väliin. Nuorimies totesikin että käytännössä kahdella hyppyharjoituksella, tämän vuoden alusta laskien, tuli oma ennätys. Ei todellakaan huono suoritus lähtökohdat huomioiden. Luonnoillisesti juoksemisen ja hyppäämisen sijaan harjoittelu onkin keskittynyt muiden ominaisuuksien hankkimiseen.

Pientä jännitystä kisaan lähtö aiheutti, kun ei tiennyt kuinka jalka kestää täysivauhtiset hypyt. Jalka ei kuitenkaan ollut vaivaksi kisassa vaan enemmän Mikko valitti omaa jaksamistaan.

– Kaikki tuli annettua radalle ja ylempää ei enää edes kunnolla jaksanut yrittää.

– Hallikaudella ei ole enää tarkoitus kisata, vaan jatkaa perusharjoittelun merkeissä kohti kevättä ja kesän kisoja. Viime kesältä perutut Yleisurheilun EM-kisat jäivät nyt väliin ja seuraava tavoite onkin 2022  Saksassa pidettävät EM-kisat joihin tulosraja lienee noin 560. Mahdollisiin tuleviin Tokion Olympiakisoihin ei ihan suuria osallistumispaineita kannata laittaa sillä sinne tulosraja on 580, arvio Mikko

Mikko Paavolan taustatiimistä kerrotaan toimitukselle, että tulostavoitetta ei varsinaisesti ole vaan haaveena olisi edelleen tasainen kehitys joka mahdollistuu terveenä pysymisellä ja ominaisuuksien kehittymisellä. Nämä puolestaan mahdollistavat välinetekniikka puolella korkeammat otteet ja jäykemmät seipäät. Tulos on sitten tavallaan näiden summa.

Onnittelut Mikolle ennätyksestä ja SM-mitalista ja tsemit tulevaan kisakesään valmistautumisessa!


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI