ÄHTÄRI | Kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki palaa virkaansa syyskuussa

0

Syyskuun alussa Ähtärin kaupungin johdossa palataan normaaliin päiväjärjestykseen, kun kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki palaa eläinpuistoyhtiöiden toimitusjohtajan paikalta takaisin omaan virkaansa.

Pienimäki on helmikuun lopulta lähtien sijaistanut Ähtärin Eläinpuisto Oy:n toimitusjohtaja Arja Väliahoa tämän sairausvapaan ajan. Järjestelyillä varmistettiin kevättalvella eläinpuistoyhtiöiden vetovastuu Väliahon luovuttua määräaikaisesti tehtävistään.

Väliaho palaa 1.9.2021 alkaen toimeensa eläinpuistoyhtiöiden toimitusjohtajaksi ja eroaa samalla Ähtärin kaupungin talousjohtajan virasta. Eroasia on käsittelyssä Ähtärin kaupunginhallituksen kokouksessa 16.8.2021. Kokouksessa myös esitetään, että talousjohtajan virkatehtäviä hoitaa 1.9.2021 lähtien hallintojohtaja Seppo Karjala.

– Haluan toivottaa Arjan lämpimästi tervetulleeksi takaisin Ähtärin Eläinpuisto Oy:n toimitusjohtajan tehtävään syyskuun alussa. Samalla olen erittäin tyytyväinen, että minulla on ollut mahdollisuus tutustua eläinpuistoyhtiöiden käytännön toimintaan yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista kesäsesongeista. Ähtäri Zoo on Ähtärin matkailuelinkeinon veturi ja on ollut hienoa todeta, kuinka paljon matkailijoita Ähtärissä on tänäkin kesänä liikkunut. Esimerkiksi majoituspalveluiden kysyntä on ollut erittäin vilkasta koko sesongin ajan, käytännössä kaupungin majoituskapasiteetti on ollut sataprosenttisesti käytössä, iloitsee kaupunginjohtaja Pienimäki.

Muiden kuntien tavoin on Ähtärissä käynnistymässä uusi valtuustokausi. Keskeisiä alkusyksyn tehtäviä on uusien luottamushenkilöiden perehdyttäminen työhönsä sekä valmisteilla olevan kaupunkistrategian loppuunsaattaminen ja jalkauttaminen.

– Strategia on Ähtärin toimintaa ohjaava asiakirja ja määrittää kulmakivet nyt alkavalle valtuustokaudelle. Uuden strategian myötä uudistetaan myös muun muassa hallintosääntöä. Myös normaalit kunnan vuosikelloon kuuluvat asiat, kuten talousarvion valmistelu ovat syksyllä työn alla, kertaa Pienimäki.


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI