Ähtärin sairaalanmäellä tilat tehokäytössä

0
Toimitusjohtaja Markus Sulkava on tyytyväinen, kun sairaalanmäen kiinteistö on lähes kokonaan hyötykäytössä.

Ähtärin sairaalanmäen yli 15 000 neliön kiinteistö on tehokkaassa käytössä. Tiloissa toimivat sulassa sovussa sosiaali- ja terveyspalveluiden toimijat, ikäihmisten palvelukeskus sekä kolme oppilaitosta. Myös yritystoimijat ovat löytäneet keskustan läheisyydessä sijaitsevat käytännölliset tilat.

− Ähtärin pääterveysasema ja työterveyshuollon palveluita sijaitsee sairaalanmäellä, kuten myös sosiaali- ja mielenterveyspalvelut sekä ikäihmisten palvelukeskus, kertoo Kiinteistö Oy Ähtärin Sairaalanmäen toimitusjohtaja Markus Sulkava. – Vuoden verran sairaalanmäellä on toiminut myös ensihoitoyksikkö, kun uudet tarkoituksenmukaiset tilat otettiin käyttöön viime vuonna.

Ähtärin Otsonkoulun 1–3 luokkien lisäksi siirtyi myös lukio kuluvan vuoden syksyllä noin 400 m2:n suuruisiin väistötiloihin sairaalanmäelle odottamaan uuden lukion valmistumista Tuomarniemelle. Sairaalanmäen tiloissa on myös osa Sedun koulutustarjonnasta sekä SeAMK:n konetekniikan insinöörin polkuopinnot.

Sulkava on iloinen, että hyväkuntoiset tilat ovat lähes sataprosenttisesti hyötykäytössä. Harvat tyhjät tilat ovat pääasiassa pukuhuoneita, käytöstä poistettuja arkistoja ja varastotilaa.

Lukiolaisille on remontoitu opetustiloja mm. entiseen leikkaussaliin. Kuvassa toimitusjohtaja Markus Sulkava ja lukion rehtori Anne Luodeslampi.

− Hyvässä yhteistyössä eri omistajien kesken (Etelä-Pohjanmaan Sairaanhoitopiiri, Ähtärin kaupunki, KuusSoTe) olemme onnistuneet saamaan kiinteistöön keskeisiä, Ähtäriä ja lähialueita palvelevia toimijoita, hän toteaa tyytyväisenä.

Tiloja on viime vuosina kohennettu, mikä osaltaan on lisännyt tilojen toimivuutta ja käyttömukavuutta. Sisätiloissa on parannettu mm. äänieristystä ja lisätty ilmanvaihtoa. Kuntoutusosastolla on toteutettu mittava remontti ja kiinteistön ulkoseiniä ja sisäänkäyntejä on maalattu ja kunnostettu. Myös parkkipaikkojen riittävyyteen ja piha-alueiden opasteisiin ja kaikenkattavaan toimivuuteen ja siisteyteen on kiinnitetty huomiota.

Kuvat: Maarit Rapp


 

JÄTÄ KOMMENTTI