Alajärven elinvoimalautakunnan päätöksiä

0
Alajärven kaupungintalo Alvar Aallon tiellä ( Kuva: K-Media / JK)

MUSEOLEHTORIN VIRAN TÄYTTÄMINEN 15.8.2023 ALKAEN

Virkaan haki yhteensä 13 hakijaa, joista haastatteluun kutsuttiin neljä. Haastatteluryhmä kutsui haastatteluun taiteen maisteri Sanna Sarvan, filosofian maisteri Sari Räsäsen, filosofian maisteri Anna Salmen ja taiteen maisteri Marjut Mässbackan. Haastatteluryhmään kuuluivat elinvoimalauta- kunnan puheenjohtaja Esko Rintamäki, elinvoimalautakunnan varapuheenjohtaja Virpi Mertaniemi, elinvoimajohtaja Jaakko Aninko ja museotoimenjohtaja Carmen Vendelin-Laukkanen

Valmistelija: elinvoimajohtaja Jaakko Aninko

Elinvoimajohtaja muutti päätösesitystään seuraavasti:
”Alajärven elinvoimalautakunta valitsee museolehtorin virkaan 15.8 alkaen taiteen maisteri Sanna Sarvan. Haastattelujen ja asiakirjojen perusteella hänellä on sellainen taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto, jota viran ansiokas hoitaminen vaatii.

Virkaan valitun on ennen valinnan vahvistamista toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ja esitettävä lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote viimeistään 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaamisesta, koska henkilö työskentelee lasten kanssa. Virkaan sovelletaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Varasijalle valitaan taiteen maisteri Marjut Mässbacka.

Hyväksyttiin elinvoimajohtajan muutettu päätösesitys.

OIKAISUVAATIMUS ELINVOIMALAUTAKUNNAN KOKOUKSEN 13.6.2023 PÄÄTÖKSEEN, KOSKIEN PYKÄLÄÄ 23

Alajärvi-Vimpelin kehitysvammaisten tukiyhdistys ry hakee oikaisua 13.6.2023 elinvoimalautakunnan päätökseen myöntää tukea elämänlaatu-rahastosta Alajärven kuntoutusluokalle, 23 §. Perusteluina esitetään, että kuntoutusluokka ei koostu kehitysvammaisista oppilaista.

Elämänlaaturahaston säännöissä sanotaan, että avustusta myönnetäänmalajärveläisille kehitysvammaisille yhdistysten, järjestöjen ja yhteisöjen kautta kehitysvammaisten yhteiseen toimintaan sekä yksittäisille kehitysvammaisille, jos hakijan opinnot, vapaa-ajan harrastukset, virkistys- ja vapaa-ajantoiminta aiheuttavat erityis-/tai lisäkustannuksia elämänlaadun pa-
rantamiseksi.

Oikaisuvaatimuksessa vedotaan siihen, että kuntoutusluokka ei koostu kehitysvammaisista oppilaista ja näin ollen päätös ei vastaisi elämänlaaturahaston sääntöjä. Mikäli on kyse koulun järjestämästä toiminnasta, tulee sen olla maksutonta koulutuksenjärjestäjän rahoittamaa Koulutuksenjärjestäjä vianomaisena (Viranomainen on julkisyhteisön, kuten kunnan, kirkon tai valtion pysyvä toimielin, jolle on säädöksillä annettu toimivalta ja velvollisuus tiettyjen tehtävien hoitamiseen omalla toimialallaan) ei ole sopiva hakemaan ko. avustusta, joka on tarkoitettu kehitysvammaisten virkistys- ja vapaa-aikatoimintaan.

Valmistelija: elinvoimajohtaja Jaakko Aninko

Elinvoimalautakunta hyväksyy oikaisuvaatimuksen ja kumoaa aiemman
päätöksen (23 §) avustuksesta, koska kuntoutusluokan toiminta on koulutuksen järjestäjän rahoittamaa.

Elinvoimalautakunta: Hyväksyttiin.


 

JÄTÄ KOMMENTTI