Alajärven kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alajärven kaupungintalo (Kuva:Jukka Ketonen/K-Media)

Eräitä Alajärven kaupunginhallituksen päätöksiä kokouksesta 22.1.

KAUPUNGINVIRASTON AUKIOLOAJAT VUODEN 2024 AIKANA

Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen

Kaupunginhallitus päättää, että

1) Alajärven kaupunginvirasto on avoinna arkipäivisin klo 9.00–15.00 sekä ajanvarauksella sovittuna aikana aikavälillä 6.00–18.00.

2) Alajärven kaupunginviraston vuoden 2024 poikkeavat aukioloajat ovat seuraavat:

– helatorstain jälkeinen perjantai 10.5.2024 (suljettu)

– kesällä viiden viikon ajan 24.6.–28.7.2024 (suljettu)

– joulun välipäivät 23.12- 31.12.2024 (suljettu).

Päivystykset järjestetään tarvittaessa.

Hyväksyttiin.

ALAJÄRVEN KAUPUNGIN EDUSTAJAN NIMEÄMINEN VUOSIKSI 2024-2025 ERÄIDEN YHDISTYSTEN VUOSIKOKOUKSIIN

Kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää, että kaupunginjohtaja tai hänen määräämänsä henkilö edustaa Alajärven kaupunkia yllä mainittujen ja muiden mahdollisten yhdistysten tai yhteisöjen vuosikokouksissa vuosina 2024–2025.

Hyväksyttiin.

ALAJÄRVEN KAUPUNGIN EDUSTAJIEN NIMEÄMINEN ERÄIDEN YHTIÖIDEN YHTIÖKOKOUKSIIN JA HALLITUKSIIN SEKÄ YHTEISÖJEN VUOSIKOKOUKSIIN VUOSIKSI 2024-2025

Kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää nimetä henkilöt, joita Alajärven kaupunki esittää valittavaksi Alajärven Liikennekiinteistö Oy:n, Alajärven Lämpö Oy:n, Millespakka Oy:n, TT Botnia Oy:n, Kiinteistö Oy Kitronpuiston, Luoma-ahon Yritystilat Oy:n, Kiinteistö Oy Luoma-ahon Teollisuuspuiston, Menkijärven lentokenttäosuuskunnan, Järvinet Oy:n, Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n, Kiinteistö Oy Rantatienkartanon ja Kiinteistö Oy Murtomäen hallituksiin vuosiksi 2024-2025.

Alajärven Liikennekiinteistö Oy: 5 jäsentä, joista kaupunki ehdottaa 3 Alajärven Lämpö Oy: 3–6 jäsentä, joista kaupunki ehdottaa 4 Millespakka Oy: 2 jäsentä ja 2 varajäsentä TT Botnia Oy: 1 jäsen Kiinteistö Oy Kitronpuisto: 5 jäsentä ja 2 varajäsentä Luoma-ahon Yritystilat Oy: 3 jäsentä ja 2 varajäsentä, joista kaupunki ehdottaa 2 varsinaista jäsentä ja yhden varajäsenen Kiinteistö Oy Luoma-ahon Teollisuuspuisto: 1 jäsen ja 1 varajäsen Menkijärven lentokenttäosuuskunta: 1 jäsen Järvinet Oy: 1 varsinainen jäsen ja henkilökohtainen varajäsen Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy: 2 jäsentä ja 2 varajäsentä Kiinteistö Oy Rantatienkartano: 3 jäsentä ja 3 varajäsentä Kiinteistö Oy Murtomäki: 3 jäsentä.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että kaupunginjohtaja tai hänen määräämänsä henkilö edustaa Alajärven kaupunkia edellä mainittujen yhtiöiden yhtiökokouksissa ja yhteisöjen vuosikokouksissa vuosina 2024-2025.

Kaupunginjohtaja täydensi esitystään niin, että nimetään kaksi henkilöä, joita esitetään Järvis-Energia Oy:n hallitukseen.

Kaupunginhallitus käsitteli esitykset yhtiö kerrallaan ja nimesi seuraavat henkilöt esitettäväksi yhtiöiden hallituksiin vuosiksi 2024–2025:

Alajärven Liikennekiinteistö Oy: Päätettiin yksimielisesti esittää – Jouni Hänninen, Sanna Matintupa, Juuso Pikkukangas

Alajärven Lämpö Oy: Päätettiin yksimielisesti esittää – Esko Rintamäki (pj.), Vesa Koivunen, Orvo Kantonen, Pentti Joensuu

Luoma-ahon Yritystilat Oy: Päätettiin yksimielisesti esittää – Jouni Hänninen, Harri Hakala (varalla Matti Korkea-aho)

Kiinteistö Oy Luoma-ahon Teollisuuspuisto: Päätettiin yksimielisesti esittää Jouni Hänninen (varalla Harri Hakala)

Menkijärven lentokenttäosuuskunta: Pentti Joensuu esitti, että hallitukseen esitetään kahta jäsentä. Päätettiin yksimielisesti esittää – Martti Mäkitalo ja Juuso Pikkukangas

Järvinet Oy: Päätettiin yksimielisesti esittää – Kuisma Kujala (varalla Mauri Penninkangas)

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy: Päätettiin yksimielisesti esittää – Antti Joensuu (varalla Sari Palmu), Tuomo Tallbacka (varalla Tuomo Paavola)

Kiinteistö Oy Rantatienkartano: Päätettiin yksimielisesti esittää – Juha Hauta-aho, Tarja Pukkio, Jouni Hänninen, varajäsenet kutsumisjärjestyksessä Kuisma Kujala, Kirsi Heinilä

Kiinteistö Oy Murtomäki: Päätettiin yksimielisesti esittää – Kuisma Kujala, Esko Rintamäki, Pirjo Kantokoski

TT Botnia Oy: Päätettiin yksimielisesti esittää – Martti Mäkitalo

Kiinteistö Oy Kitronpuisto: Päätettiin yksimielisesti esittää – Mauri Penninkangas, Anne Nätynki, Markus Latvala, Beata Kallio, Tanja Katajamäki ja varalla Sirpa Ojanperä ja Jarmo Hänninen

Järvis-Energia Oy: Päätettiin yksimielisesti esittää – Esko Rintamäki ja Pentti Joensuu

Millespakka Oy: Sari Palmu esitti, että kaupunginhallitus esittää valittavaksi Matti Korkea-aho (varalla Antti-Kalle Levijoki) ja Tuomo Paalijärvi (varalla Ari Matintupa). Aino Kanervikkoaho-Kataja esitti, että Antti-Kalle Levijokea esitetään varsinaiseksi jäseneksi ja Matti Korkea-ahoa varajäseneksi.

Puheenjohtaja esitti, että asia ratkaistaan henkilövaalilla. Suoritettiin nimenhuutoäänestys. Äänestyksessä annettiin 10 ääntä seuraavasti:

– varsinaiseksi jäseneksi Matti Korkea-aho ja varajäseneksi Antti-Kalle Levijoki 6 ääntä (Kalliomaa Turo, Joensuu Pentti, Kujala Kuisma, Matokangas Anne, Palmu Sari, Rintamäki Esko).

– varsinaiseksi jäseneksi Antti-Kalle Levijoki ja varajäseneksi Matti Korkea-aho 4 ääntä (Levijoki Antti-Kalle, Kanervikkoaho-Kataja Aino, Korhonen Kari, Ojala Aino-Maija).

Hallitus päätti esittää Millespakka Oy:n hallituksen jäseniksi Matti Korkea-ahoa (varajäsen Antti-Kalle Levijoki) ja Tuomo Paalijärveä (varajäsen Ari Matintupa).

Antti-Kalle Levijoki jätti eriävän mielipiteen päätökseen siltä osin, kuin se koski Millespakka Oy:n hallituksen esitettäviä jäseniä.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että kaupunginjohtaja tai hänen määräämänsä henkilö edustaa Alajärven kaupunkia edellä mainittujen yhtiöiden yhtiökokouksissa ja yhteisöjen vuosikokouksissa vuosina 2024–2025.

Hyväksyttiin.

SAATAVIEN POISTO VUODELTA 2020

Hyvän kirjanpitotavan mukaan epävarmat saatavat tulee poistaa tileistä. Kirjanpitolain mukaan tileiltä on poistettava sellaiset saatavat, joiden periminen on osoittautunut mahdottomaksi tai joiden periminen on niin epävarmaa, että niiden pitäminen kirjanpidossa aikaansaa virheellisen kuvan saatavien todellisesta määrästä.

Poistetaan saatavista vuoden 2023 tilinpäätöksessä luottotappioina seuraavien laskulajien saatavat v. 2020. Perintää jatkaa Intrum Justitia Oy / jälkiperintä / ulosotto.

Avohoitomaksut/Effica 10 267,88 €

Vuodeosastosaamiset 4 139,58 €

Hammashoitomaksut/Effica 8 033,87 €

Työterveysmaksut/Effica, tutkimukset 145,36 €

Kuntoutusmaksut/Effica 85,50 €

Koti hoito/Effica 624,66 €

Tukiasunnot/Effica 15 259,52 €

Ikäihmisten perhehoito 204,50 €

Työterveysmaksut/Effica, vastaanotto 1 193,83 €

Sosiaalitoimen laskutus 94,00 €

Vuokrasaamiset/Lehtimäki 642,55 €

Musiikkiopistosaamiset 592,60 €

Taloustoimistosaamiset, vuokrat 783,77 €

Aikuiskoulutussaamiset 79,00 €

Taloustoimistosaamiset, edunvalvonta ym s. 909,99 €

Koulutoimistosaamiset 706,42 €

Sosiaalitoimisto saamiset 859,48 €

Teknisen toimisto saamiset 67,00 €

Ateriamaksut 9,30 €

Alarinne maksu saamiset 499,00 €

Yleislaskutus/Lehtimäen palvelupiste 40,00 €

Koulutoimistosaamiset/toistuvaislaskutus 1 435,57 €

Vesi-/jäte vesimaksusaamiset 2 209,36 €

Rakennusvalvonta 2017- 395,40 €

Perusturva/yht.toim.laskutus 5 478,99 €

Lomatoimisaamiset (Laskutus Kurikka) 7 017,16 €

Päivähoitosaamiset 3 159,79 €

Yhteensä 64 934,08 €

Kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus hyväksyy, että saatavat poistetaan kaupungin tileiltä, koska niitä ei perintä- tai ulosottotoimista huolimatta ole saatu perittyä tai periminen muista syistä ei ole ollut mahdollista. Tileiltä poistettujen saamisien perintää jatketaan kuitenkin edelleen.

Hyväksyttiin.

ALAJÄRVEN KAUPUNGIN RAHOITUSPÄÄTÖS BIOTERMINAALIN RAKENTAMISEEN

Kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää, että Alajärven kaupunki osallistuu hankkeeseen edellyttäen, että kaupunkivaltuusto myöntää lisämäärärahan kaupungin kuntarahaosuuteen. Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntää 334.950 euron lisämäärärahan investointiosaan kohtaan Kaupunginhallitus / pitkävaikutteiset menot / Bioterminaalin rakentamisen kuntarahoitusosuus. Päätös on ehdollinen ja edellyttää Etelä-Pohjanmaan liiton myönteisen rahoituspäätöksen. Lisämääräraha katetaan tarvittaessa lainanotolla.

Hyväksyttiin.

UUSIKYLÄN KOULUKIINTEISTÖN MYYNTI

Kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että Uusikylän koulukiinteistö rakennuksineen laitetaan myyntiin. Myyntiin asettaminen annetaan teknisen toimen hoidettavaksi, kiinteistö myydään huutokaupassa parhaaseen mahdolliseen hintaan.

Sari Palmu esitti, että asia palautetaan takaisin valmisteluun. Anne Matokangas, Kari Korhonen ja Antti-Kalle Levijoki kannattivat Palmun esitystä.

Puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko yksimielisesti päättää asian palauttamisesta valmisteluun.

Puheenjohtajan esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

ALAJÄRVEN KAUPUNGIN VALOKUITUVERKON KUNTARAHOITUS

Kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää, että Alajärven kaupunki osallistuu Menkijärvi-Uusikylä- ja Kaartunen-Möksy-valokuituverkkohankkeisiin. Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntää li-sämäärärahana kuntarahoitusosuuden Menkijärvi-Uusikylä- ja Kaartunen-Möksy-valokuituverkkohankkeisiin Menkijärvi-Uusikylä-hanke enintään 45.300 € ja Kaartunen-Möksy-hanke enintään 33.300 €, yhteensä 78.600 euroa. Lisämääräraha investointiosaan avattavaan kohtaan Elinvoimalautakunta / pitkävaikutteiset menot / valokuituverkon kuntarahoitus. Päätös on ehdollinen ja edellyttää ELY-keskuksen myönteisen rahoituspäätöksen. Lisämääräraha katetaan tarvittaessa lainanotolla.

Hallituksen puheenjohtaja Esko Rintamäki oli jäävinä poissa asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan klo 19.30–19.37. Jääviysperuste Alajärven Puhelinosuuskunnan hallituksen jäsenyys (yhteisöjäävi).

Merkittiin, että tämän pykälän osalta kokouksen puheenjohtajana toimi varapuheenjohtaja Turo Kalliomaa ja pöytäkirjan tarkastajana Pentti Joensuu.

Hyväksyttiin.


 

JÄTÄ KOMMENTTI