Alajärven kaupunginvaltuuston päätöksiä

0
Alajärven kaupungintalo Alvar Aallon tiellä ( Kuva: K-Media / JK)

Alajärven kaupunginvaltuuston päätökset kokouksesta 14.6.

VASTINE KUNTALAISALOITTEESEEN, KUJANPÄÄNTIEN LOPPUPÄÄSTÄ PYÖRÄTIE

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy teknisen lautakunnan antaman vastineen kuntalaisaloitteeseen ja toteaa asian.

Kaupunginvaltuusto

Hyväksyttiin

VASTINE KESKUSTAN VALTUUSTOALOITTEESEEN HÄVIKKIRUOAN MYYNNIN ALOITTAMISESTA

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy teknisen lautakunnan antaman vastineen valtuustoaloitteeseen ja toteaa asian loppuun käsitellyksi

Kaupunginvaltuusto

Hyväksyttiin.

VALTUUSTOALOITE / VANHUS- JA VAMMAISNEUVOSTON EHDOTUSTEN KÄSITTELY

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy JärviPohjanmaan perusturvalautakunnan antaman selvityksen valtuustoaloitteeseen ja toteaa asian loppuun käsitellyksi.

Kaupunginvaltuusto

Hyväksyttiin.

VALTUUSTOALOITE / EETTISEN ILMIANTOKANAVAN KÄYTTÖÖNOTTAMINEN

Alajärven kaupunki tulee toteuttamaan voimaanpanolain mukaiset velvoitteet ja hankkii itse tai yhdessä muiden lähikuntien kanssa järjestelmän, jolla lain vaatimukset voidaan täyttää.

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy edellä esitetyn selvityksen valtuustoaloitteeseen ja toteaa asian loppuun käsitellyksi.

Kaupunginvaltuusto

Hyväksyttiin.

VALTUUSTOALOITE / ALAJÄRVEN KAUPUNGIN PALVELUITA TÄYDENTÄVIEN YHTEISÖJEN JA YRITYSTEN HUOMIOIMINEN

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy edellä olevan vastineen valtuustoaloitteeseen ja toteaa asian loppuun käsitellyksi.

Hyväksyttiin.

Kaupunginvaltuusto

Hyväksyttiin

Jukka-Pekka Matintupa esitti, että asian käsittely olisi kesken. Puheenjohtaja totesi, että Matintuvan esitys raukeaa kannattamattomana.

Hyväksyttiin

VALTUUSTOALOITE / NUORISOKESKUS

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että annettu selvitys merkitään tiedoksi ja asia katsotaan loppuun käsittelyksi.

Khall

Sari Palmu esitti, että asian käsittely on kesken ja asia palautetaan uudelleen käsittelyyn. Hänninen kannatti Palmun esitystä.

Puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko Palmun esitys hyväksyä yksimielisesti.

Hyväksyttiin.

Kaupunginvaltuusto

Hyväksyttiin.

VALTUUSTOALOITE / KOLMANNEN SEKTORIN TOIMITILAN JA TOIMINTAEDELLYTYSTEN TURVAAMINEN VUODENVAIHTEEN JÄLKEEN

Kokoomuksen valtuustoryhmä on 14.12.2020 tehnyt seuraavan valtuustoaloitteen:

”Kokoomuksen valtuustoryhmä edellyttää, että Alajärven kaupunki sopii entisen matkahuollon tilojen käytön jatkumisesta SPR Alajärven osaston kanssa.”

Asia on lähetetty 16.12.2020 Alajärven kaupungin tekniselle johtajalle ja tilapalvelupäällikölle. Samaan asiaan liittyvä esitys on ollut käsiteltävänä kaupunginhallituksen kokouksessa 12.4.2021 Kaupunginhallitus on päättänyt palauttaa asian jatkovalmisteluun.

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se toteaa asian käsittelyn olevan kesken.

Hyväksyttiin.

Kaupunginvaltuusto

Hyväksyttiin.

VALTUUSTOALOITE / METSÄSTÄJÄTUTKINTO JA HYGIENIAPASSITUTKINTO ALAJÄRVEN PERUSOPETUKSEN VALINNAISKURSSIVALIKOIMAAN

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy saadun vastauksen ja toteaa asian loppuun käsitellyksi.

Hyväksyttiin.

Sari Palmu teki keskustan valtuustoryhmän esityksen, että asia on kesken ja palautetaan käsittelyyn. Puheenjohtaja tiedusteli, että hyväksyykö valtuusto yksimielisenä Palmun esityksen. Puheenjohtaja totesi, että valtuusto on hyväksynyt yksimielisesti Palmun tekemän esityksen.

Kaupunginvaltuusto

Hyväksyttiin.

VALTUUSTOALOITE / 20 000 EURON SUURUINEN MÄÄRÄRAHA VUODEN 2021 TALOUSARVIOON PALOASEMAN JA SAIRAALATIEN KIINTEISTÖJEN KUNTOTARKASTUKSIIN JA TULEVAN KÄYTTÖTARKOITUKSEN JA ERI TILATARPEIDEN KARTOITUKSEEN

Sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä on tehnyt 14.12.2020 seuraavan valtuustoaloitteen liittyen paloaseman kiinteistöön:

”Esitämme aloitteena, että ensi vuoden (2021) talousarvioon varataan 20 000 € suuruinen määräraha yllä mainittujen rakennusten kuntotarkastuksiin ja tulevan käyttötarkoituksen sekä eri tilatarpeiden kartoitukseen.”

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se toteaa asian käsittelyn olevan kesken.

Hyväksyttiin.

Kaupunginvaltuusto

Hyväksyttiin.

VALTUUSTOALOITE / ALAJÄRVEN KEHITYSVAMMAISTEN ASUMISYKSIKÖSSÄ JA TOIMINTAKESKUKSESSA PERITTÄVIEN ATERIAMAKSUJEN PALAUTTAMINEN 1.6.2019 EDELTÄNEELLE TASOLLE

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että perusturvalautakunnan valtuustoaloitteeseen antama vastine hyväksytään ja asia katsotaan loppuun käsittelyksi.

Hyväksyttiin.

Kaupunginvaltuusto

Olli Ketola esitti, että asian käsittely on kesken ja että tältä osin hallintosääntöä tarkistettaisiin. Muun muassa Terho Mäkelä, Kauko Ukonmäki ja Jukka Pekka Matintupa kannattivat Ketolan esitystä.

Puheenjohtaja totesi, että oli tehty kaupunginhallituksen esityksestä poikkeava kannatettu esitys ja määräsi suoritettavaksi äänestyksen, tehden sen pohjaksi seuraavan yksimielisesti hyväksytyn äänestysesityksen: ne, jotka kannattavat kaupunginhallituksen esitystä, äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Olli Ketolan esitystä, äänestävät EI.

Äänestys suoritettiin nimenhuutoäänestyksenä.

Äänestyksessä annettiin 10 JAA-ääntä ja 24 EI-ääntä.

Puheenjohtaja totesi kaupunginvaltuuston hyväksyneen Olli Ketolan esityksen

 

JÄRVISEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUKSEN MUUTOS

Kaupunginhallitus päättää esittää valtuustolle, että se

– hyväksyy Järviseudun koulutuskuntayhtymän hallituksen ehdottamat muutokset kuntayhtymän perussopimukseen ja

– hyväksyy Alavuden kaupungin jäsenyyden muutoksen sekä peruspääoman muutoksen kuntayhtymässä ja

– valtuuttaa Jamin kuntayhtymän tekemään perussopimuksen muuttamisen yhteydessä tarvittaessa vähäisiä ja teknisiä tarkennuksia tai korjauksia perussopimukseen.

Hyväksyttiin.

Kaupunginvaltuusto

Hyväksyttiin.

ETELÄ-POHJANMAAN HYVINVOINTIALUEEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN PERUSTAMINEN

Alajärven kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se

1) hyväksyy omalta osaltaan, että Etelä-Pohjanmaan väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, joka tarvittaessa myös mahdollistaa väliaikaisen valmistelutoimielimen tukipalvelut

2) hyväksyy omalta osaltaan, että Etelä-Pohjanmaan väliaikaisena valmistelutoimielimenä jatkaa aiemmin nimetty esittelytekstin mukainen Pre-VATE siten, että Seinäjoki-Isokyrö yhteistoiminta-alue ja

Suupohjan/LLKY nimeävät ko. organisaatioiden varajäsenet siten, että tasa-arvovaatimukset täyttyvät.

Hyväksyttiin.

Kaupunginvaltuusto

Hyväksyttiin.

ANKKURIKENTÄN PERUSKORJAUS, LISÄMÄÄRÄRAHA

Kaupunginhallitus esittää edelleen kaupunginvaltuustolle vuoden 2021 talousarvion investointiosaan 95 000,00 €:n lisämäärärahaa Ankkurikentän peruskorjaukseen.

Kaupunginjohtaja täydensi esitystään lisäyksellä ”Vuoden 2021 talousarvion rahoituslaskelmassa lisämääräraha katetaan tarvittaessa lisälainanotolla.”

Hyväksyttiin kaupunginjohtajan täydennetyllä esityksellä.

Kaupuginvaltuusto

Hyväksyttiin.

MUUT ASIAT

Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedokseen seuraavan valtuustoaloitteen:

Keskustan valtuustoryhmä / Hallintosäännön tarkistus

Sari Palmu esitti, että tuleva valtuusto tarkastelee ja tekee tarvittavat muutokset hallintosääntöön heti valtuustokauden alussa. ”Kuluneen kauden aikana olemme törmänneet monta kertaa siihen, että valta on siirtymässä liikaa viranhaltijoille luottamushenkilöiltä.”


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JÄTÄ KOMMENTTI