Alavuden entisen Ns:n pihassa paloi taas… ILKIVALTAISESTI KAKSI RAKENNUSTA KYLÄLLÄ TULEEN

0
Valtavat liekit nielivät ison seurantalon valtatie 66:n varrella Alavudella toukokuun lopulla 2020. (Kuva: Jasmin Yli-Kaatiala)

Pentti Hautala /J-Pnews
ALAVUS/TÖYSÄ

Alavudella jatkuvat toistuvat tulipalot, jotka kohdistuvat asumattomiin rakennuksiin ja varastoihin. Myös puiset jätekatokset ja postilaatikot ovat olleet tulistelijoiden suosiossa.

Viimeksi, nyt syyskuun toisen viikon lopussa tuli turmeli täysin rakennuksen jo viime vuonna poltetun seurantalon (ent, Ns-talo) pihasta. Toinen ilkivallan kohde on noin 20 km:n päässä Virtalantiellä.

Suurin ja merkittävin rakennustuho tapahtui vuoden 2020 toukokuun lopussa, kun Terho Riihon kaupungilta ostama Alavuden seurantalo poltettiin. Tuhkaksi poltetussa talossa ei ollut sähköjä, eikä ukkostakaan todettu. Siksi poliisi tutkii- ja etsii yhä Riiholle suuren vahingon aiheuttanutta, vakuuttamattoman talon sytyttämiseen syyllistä tai syyllisiä.

Nyt seurantalon pihassa tehtiin taas tuhoja ja lähes 100 neliön laudasta tehty varasto paloi poroksi. Rakennuksessa ei ole sähköjä, joten ainoaksi syttymissyyn mahdollisuudeksi jää, että tuli on saanut alkunsa jonkun henkilön- tai henkilöiden toimesta.

Outojen tulipalojen syttymissyitä tutkitaan. Vahinkoa vaiko tahallisuutta?

Pelastuslaitos sai hälytyksen valtatie 66 varressa sijaitsevalle Seurantalon tontille ennen iltakuutta.

Jo saman päivän aamulla aikaisin kiirehtivät palokunnat asumattoman ja sähköttömän, yöllä sytytetyn autiotalon sammutukseen Alavuden Virtalantielle. Kyseinen tie on jatke Töysän Hakomäeltä-Kuortaneelle johtavalle Tohnintielle.

Autiotalo ja pihan aittarakennus paloivat tuhkaksi.

Molempiin saman päivän tulipaloihin liittyy vahvoja olettamuksia, että kumpikin tapaus on tahallaan, ilkivaltaisesti sytytettyjä. Joten syttymissyytä tutkitaan, toteaa palomestari Henri Pajander.

Rikoskomisario Jari-Matti Marttala kertoo poliisin olevan kiinnostunut syttymisen syistä. Samalla hän toivoo vihjeitä rakennusten läheisyydessä liikkuneista henkilöistä ja ajoneuvoista, sähköpostiosoitteeseen: pohjanmaan@poliisi.fi


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI