Alavuden kirkossa – 70-,75- ja 80-vuotiaiden synttärikonsertti

0
Alavuden seurakunnan järjestämässä syntypäiväkonsertissa viihdytti runsasluikuista kirkkokansaa Pohjanmaan Evankelinen Puhallinorkesteri Aatos Ilomäen johdolla. -Rauhanyhdistyksen lapsikuoroa johti ja säesti Paula Setälä vas.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Alavuden kirkkoon kokoontui kuulijoita melkein istuinpenkin täyteen, kun seurakunta järjesti syntymä-päiväkonsertin 70-,75- ja 80vuotiaille ja heidän läheisilleen.

Tervehdyssanoissaan kirkkoherra Rami Niemi kiitteli osanottajia aktiivisesta juhlakutsun noudattamisesta. Ja samalla hän totesi tiedettävän, monen läsnäolijan toimivan yhä aktiivisesti työelämässä, järjestöissä ja luottamushenkilöinä.

-Te kaikki olette meille nuoremmille arvokas ja arvostettava voimavara. -Kuten psalmissa 118: 24, ja juhlapäivämme tunnukseen on kirjoitettu.  ”Tämän päivän on Herra tehnyt, iloitkaa ja riemuitkaa siitä.

-Jokainen ainut päivä on lahjana meille. Vuosipäivinämme, tänäänkin, saamme myös kääntää katseemme menneeseen. Elettyyn aikaan. Siihen minkälainen on ollut lapsuus, nuoruus ja aikuisuus? Siihen matkaan, joka on kuljettu. Se aika sisältää jokaisella monenlaisia vaiheita ja aikoja. Jokaisesta eletystä ajasta on kiittämisen aihetta, muistutti Niemi.

Alavuden kirkko oli melkein täynnä syntymäpäiväkonsertissa.

Juhlassa kuultiin mahtavaa ja sykähdyttävää soittoa. Sitä esitti Pohjanmaan Evankelinen Puhallinorkesteri, johtajanaan director musices Aatos Ilomäki.

Noin 20 soittajaa puhalteli torvilla ja pilleillä viitisentoista sävellystä. Lisänä Aatos Ilomäki esitti itse mahtavalla äänellään, Oskar Merikannon säveltämän.  ” Oi muistatko vielä sen virren”. Orkesterin johtajana toimi Aatoksen laulun aikana Eino Pykälämäki.

Alavuden Rauhanyhdistyksen lapsikuoro lauloi kauniisti. Itsensä kaikkien kuulijoiden sydämiin, kanttori Paula Setälän johdolla ja säestyksellä.

Hartauden piti kirkkoherra Rami Niemi. Lopuksi laulettiin yhdessä puhallinorkesterin säestyksellä virsi 341, ”Kiitos sulle Jumalani, armostasi kaikesta. Ennen kotiinlähtöä tavattiin tuttuja ja  nautittiin samalla seurakunnan tarjoamat juhlakahvit täytekakun kanssa.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI