Alavuden valtuustolla hiljainen hetki

0
Alavuden keskusta ilmasta käsin

Alavuden kaupunginvaltuuston kokouksen alussa maanantaina 12.2.2024 pidettiin hiljainen hetki joulukuussa menehtyneen valtuutetun Eila Koskisen muistolle. Koskinen muistetaan niin pitkäaikaisena varhaiskasvatuksen työntekijänä kuin myös luottamushenkilönä, joka on ollut monessa mukana Alavuden kaupungin ja henkilöstön hyväksi.

Yhteensä yli 25 vuoden työskentely Alavuden kaupungin lastenhoito- ja kasvatustehtävissä ja Alavuden JHL:n pääluottamusmiehenä sekä noin 18 vuotta Alavuden kaupungin työsuojeluvaltuutettuna tekivät Koskisesta henkilön, joka tunnettiin laajasti.

Koskinen toimi työnsä ohella lukuisissa merkittävissä kunnallisissa ja maakunnallisissa luottamustehtävissä. Alavuden kaupunginvaltuutettuna hän vaikutti noin kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän sai luottamusta yli puoluerajojen ja toimi myös kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana. Lisäksi hän toimi Alavuden Sosialidemokraattien puheenjohtajana. Hän on ollut jäsenenä myös Etelä-Pohjanmaan maakuntahallituksessa sekä Käräjäoikeuden lautamiehenä, josta hänelle myönnettiin herastuomarin arvonimi vuonna 2005. Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein hän sai vuonna 2008.

Eila Koskinen tunsi kokemuksesta työpaikkoja ja -työyhteisöjä, mikä antoi näkemystä myös luottamustyöhön. Häntä pidettiin oikeudenmukaisena neuvottelijana, joka otti huomioon niin työntekijöiden kuin työnantajan näkemykset ja huolehti, että asiat hoidetaan napakasti eteenpäin.

Koskisen äkillisen sairastumisen ja poismenon myötä valtuustosta poistui luottamushenkilö, jolla olisi varmasti ollut vielä paljon annettavaa kotikaupungilleen Alavudelle.

Koskisen tilalle luottamustehtäviin valittiin Alavuden kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajaksi Jorma Mäkiranta valtuuston toimikauden 2023-2025 jäljellä olevaksi ajaksi. Valtuuston varsinaiseksi jäseneksi nousee asianomaisen puolueen järjestyksessä ensimmäinen varavaltuutettu Tarja Ylimäki.


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI