Aloite Ruoveden ja Virtain seurakuntaliitoksesta jätettiin pöydälle

0
Virtain seurakunnan kirkkovaltuuston kokouksen esityslistalla oli ainoana varsinaisena asiana " Aloite Ruoveden ja Virtain seurakuntaliitoksesta. Äänestyksen jälkeen asia pantiin pöydälle. 

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kirkkovaltuusto päätti tiistai-iltana pitämässään kokouksessa jättää äänestyksen jälkeen pöydälle. aloitteen Ruoveden ja Virtain seurakuntaliitoksesta.

Pentti Tikkanen esitti pöydälle panoa esteellisyys seikkoihin vedoten.

Heti asian käsittelyn alussa kirkkovaltuutettu Pentti Tikkanen teki esityksen aloitteen pöydälle laittamisesta. Hänen näkökantansa perustui esteellisyyteen- Hallintolain pykälässä 27 puhutaan, että virkamies ei saa osallistua asian käsittelyyn eikä olla läsnä, jos hän on esteellinen.

Virkamies on esteellinen, jos hän tai hänen läheisensä on asian osainen. Kirkkoneuvoston kokouksessa 12.9.2024 päätettiin äänestyksen jälkeen 4/2 hyväksyä ohjausryhmän esitys liitossopimuksesta. Äänestyksessä oli mukana Timo Wenell, hänen vaimonsa työskentelee toimistosihteerinä Virtain seurakunnassa. Hallintolain pykälän 28:n mukaan Timo Wenell oli esteellinen osallistumaan äänestykseen. Tämä muotovirhe tekee päätöksestä mitättömän ja tällä perusteella hallinto-oikeus palauttaa asian seurakunnalle. Esteellisyys asiat ovat todella tiukkoja, korosti Tikkanen.

Pentti Tikkasen pöydällepano esitystä kannattivat Tauno Vuorenmaa, Marko Kellomäki ja Mirjami Veikkola, Tauno Vuorenmaa toivoi pöydälle panoon liittyen, että selvitetään myös taloudelliset vaikutukset Virtain seurakunnalle kummassakin tapauksessa ja mitä käytännön merkitystä niillä on seurakunnan talouteen.

Äänestyksessä olivat vastakkainen Pentti Tikkasen pöydällepanoesitys ja kirkkoneuvoston esitys seurakuntaliitosaloitteen käsittelyn jatkamisesta.  Äänestyksen tulos oli 10- 8 Tikkasen pöydällepanon hyväksi.

Pöydälle panoa kannattivat kirkkovaltuutetut Olavi Heittola, Riitta Kammonen, Marko Kellomäki, Reine Leppänen, Keijo Niemi, Hannele Rantanen, Pentti Tikkanen, Mirjami Veikkola, Tauno Vuorenmaa ja Jari Wersta.

Kirkkoneuvoston esityksen puolella olivat Sirpa Ilkka-Ahola, Ari-Matti Jokitulppo, Kirsi-Maaria Jyväsjärvi, Katja Kaasalainen-Kalliomäki, Eila Kalliomäki, Pirjo Mettänen, Harri Tarvainen ja Jukka Veija. Timo Wenell jääväsi itsensä äänestyksestä. – jr



 

JÄTÄ KOMMENTTI