Eduskunnan jakovarasta tärkeää rahaa maakuntiin – Haapamäen radalle sähköt?

0

Vaasan vaalipiirin kansanedustajat Pasi Kivisaari ja Mikko Savola ovat tyytyväisiä maakunnalle eduskunnan jakovarasta myönnetyille euroille ensivuodelle. Jakovara oli tänä vuonna noin 50 miljoonaa euroa, edustajat kertovat.

Mikko Savola

– Noin puolet jakovaroista kohdistetaan liikennehankkeisiin. Saimme budjettiin tärkeän määrärahan haapamäenradan sähköistämis-suunnittelusta. Teistä Sulkavankylätielle ja Sydänmaantielle osoitetaan korjausrahaa, toteaa Savola.

– Kivisaari korostaa, että alempiasteiset tiet ovat päässeet monin paikoin huonoon kuntoon. Yksi kerrallaan niitä on korjattava.

Kansanedustajat iloitsevat niin ikään Kauhavan lentokentän ilmatoimintaharjoitusten ja Viexpon vienninedistämisen turvaamisesta. On hyvä, että sikayrittäjien ja maitoyrittäjien toimintaa kehitetään ja 4H – toiminnan jatkuvuus varmistetaan.

Kansanedustajat painottavat, että vain pieni osa hankkeista saa rahoituksen joululahjarahoista ja työtä on jatkettava. Tärkeää on, että valiokunta esimerkiksi edelleen kirjasi lausumissaan myös Isojoentien korjauksen loppuun saattamisen osaksi mietintöään.

Valtionvarainvaliokunta antoi mietintönsä toissapäivänä. Ensivuoden valtion budjetin loppukäsittely käydään tulevan viikon aikana.

Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen maakuntavaltuustojen puheenjohtajat Savola ja Mäkinen ja Pirkanmaan maakuntavaltuuston jäsen Pirttilahti: Haapamäen radan sähköistyksen suunnittelu alkuun

Haapamäen rautatieasema

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on saanut tänään valmiiksi mietinnön ensi vuoden valtion talousarviosta. Esitys pitää sisällään määrärahan Orivesi-Haapamäki-Seinäjoki, Haapamäki – Jyväskylä -välin, eli Haapamäen radan sähköistyksen suunnitteluun.

Maakuntavaltuustojen puheenjohtajat ja kansanedustajat Mikko Savola (kesk.) ja Riitta Mäkinen (sd.) sekä Arto Pirttilahti (kesk.) ovat tyytyväisiä suunnittelumäärärahan saamiseen ensi vuoden budjettiin.

Haapamäen radan toimintaedellytysten turvaamiseksi on Eduskunnassa käyneet erilaiset karvalakkivaltuuskunnat joka vaalikausi aina 1990 – luvulta lähtien. Tällä vaalikaudella ratayhteys on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisella ratakartalla. Ostopalveluliikennesopimus yltää aina vuosikymmenen loppuun ja nyt käynnistyy sähköistyksen suunnittelu, iloitsee Savola

Riitta Mäkinen

Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan välinen ratayhteys on osa laajempaa poikittaisyhteyttä Vaasa-Seinäjoki-Jyväskylä liikennekäytävää. Onkin tärkeää, että maakuntakeskusten välinen liikenne kehittyy, kiittelee Mäkinen.

Sähköistyksen kautta Pohjois-Pirkanmaan kunnat kytkeytyvät Tampereen lähijunaverkostoon ja yhteydet Keski-Suomeen ja Etelä-Pohjanmaalle paranevat. Toteutuessaan sähköistys mahdollistaa nykyaikaisen kaluston käytön poikittaisliikenteessä, riemuitsee Pirttilahti

Savola toimii maakuntaliittojen yhteisen edunvalvontaryhmän, Vaasa-Seinäjoki-Jyväskylä liikennekäytävän kehittämisryhmän puheenjohtajana ja Mäkinen varapuheenjohtajana. Arto Pirttilahti on Pirkanmaan liiton maakuntavaltuutettu ja Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja.

Arto Pirttilahti

Kehittämisryhmä on tehnyt paljon työtä viime vuosina tämän yhteysväylän parantamiseksi. Tärkeimpänä työnä on selvitys kaikista yhteysvälin tarpeista. Yksi konkreettinen asia saa nyt sysäyksen eteenpäin raideliikenteen osalta, kun sähköistämisen suunnittelu saadaan alkuun, kiittelevät Mäkinen, Pirttilahti ja Savola.

 


 

 

 

JÄTÄ KOMMENTTI