Ei ole rakenteilla pommisuoja – Keskisen kyläkaupalle kaasuasema

1
Veljekset Keskinen Oy on saanut luvan kaasutankkausaseman ja kaasuaseman perustamiseen. Sijainti on nykyisen bensa-aseman kohdalla Tuurinportin pellolla. Valtatie 18 sijaitsee vanhan ja uuden rakennuksen välissä, kuten päätiellä liikkuva Postin auto osoittaa.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Tuuri

Onkohan Keskisen Vesa aloittanut pommisuojan rakentamisen, Tuurinpotin tontille?

Näin on moni, varmaan vähän huumorimielessäkin todennut, viime päivinä. Näin siksi, kun betonisia seinäelementtejä on pystytetty pakkasessa ja pyryssä, valtatie 18:ta varteen.
Tarkkaan todettuna vastapäätä Kyläkaupan bensa-asemaa/ravintolaa, mutta toiselle puolen vilkasliikenteistä valtatietä.

Biokaasuasemaa on rakennettu Tuurin viime päivinä pyryssä ja pakkasessa.

Rakenteilla ei kuitenkaan ole ”pommisuoja”. Mutta vähän saman turvallisuuden takaava rakennus kuitenkin. Veljekset Keskinen rakentaa Tuuriportin pellolle, alueen ensimmäinen biokaasun tankkausaseman.

Alkujaan kyseinen tankkausasema piti rakentaa samalle puolelle, kuin nykyinen huoltoasema- ravintola toimii. Alavuden kaupungin ympäristölautakunta myönsi sille jo luvan jo kesällä. Mutta kohde tyssäsi, kun alue ei täyttänyt, Turvallisuus- ja kemikalioviraston vaatimuksia. Alueella oli liikaa muun muassa sähköjohtoja. Niin maan sisällä kuin yläpuolellakin.

Tukesin turvallisuusmääräysten mukaan ei voitu hyväksyä kaasun tankkausasemaa bensa-aseman kiinteistö yhteyteen. Eikä aivan läheisyyteenkään, kaasun tankkausta. Läheinen sähkön voimalinjakin, estää jo sen, ettei kaasuasemaa ole oikeutta rakentaa polttonaineiden jakelun kanssa samalle tontille.

Tästä johtuen ympäristölautakunta käsitteli kaasuaseman sijoittumista uudestaan syksyllä ja myönsi yksimielisesti Tuurinportin alueelle poikkeamisluvan, aikaisemmasta kaavamääräyksistä Veljekset Keskinen Oy:lle.

Paineistettua biokaasua harjoittavat jakeluasemat ovat tällä hetkellä, läheisimpinä Seinäjoella ja Jyväskylässä. Ennustettavissa on, että uusi asema lisää varmasti kiinnostusta kaasuautojen hankintaan.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Tuurissa tankataan biokaasua tulevana keväänä ja polttoineen toimittajana on SEO.

Kuvat: Pentti Hautala.


 

1 KOMMENTTI

  1. Hei , Peräseinäjoella /jalasjärvellä on 2 kaasuasemaa toinen on enemmänkin maatalouteen liittyvä , mutta Viinamäentilan pitäisi myydä ulos myös. Myös Kyrössä on tislaamon vieressä asema sekä Vöyrissä joten tämä uutinen oli vähän epätarkka.

JÄTÄ KOMMENTTI