Hoitajien rekrytointi etenee Vietnamista – Keiturin Sote Oy valitsi 22 hoitajaa

0
Valitut koulutettavat

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Keiturin Sote Oy:n Vietnamista tulevien hoitajien rekrytointi etenee suunnitelmien mukaisesti, todetaan yhtiön nettisivuilla julkaisemassa tiedotteessa.

Viime viikolla Vietnamin Ho Chi Minhissä järjestettiin hoitajien soveltuvuustestit ja haastattelut. Niiden perusteella Keiturin Sote Oy valitsi 22 hoitajaa, joiden on määrä saapua heinäkuussa 2023 Suomeen ja aloittaa työnsä Keiturin Sote Oy:n palveluksessa elokuun alusta lukien.

”Valintaryhmä” vasemmalta oikealle: Kari Nuuttila, Keiturin Sote Oy, Mai Renko, GreenFiVi Ltd, Paula Laurila, Keiturin Sote Oy, Christina Ren, Keiturin Sote Oy, Joona Aro, Sedu Education Oy, Virpi Lehtimäki, Sedu Education Oy, Jorma Vierula, GreenFiVi Ltd, Kirsi Vuorenmaa, Sedu Education Oy, Jenni Gray, Sedu Education Oy

GreenFiVi Ltd vastaa Keiturin Sote Oy:n hoitajahankinnoista Vietnamista ja yhtiön yhteistyökumppanina toimii Sedu Education Ltd, joka vastaa hoitajien koulutuksesta Vietnamissa ennen Suomeen muuttoa.

Jarmo Vierula GreenFiVi:stä kertoo hoitajien valintaprosessiin sujuneen mallikkaasti Vietnamissa. -Valituilla hoitajilla on Vietnamissa hankittu alan koulutus ja työkokemus. Usean päivän soveltuvuustestien tulokset vakuuttivat meidät siitä, että kyse on laadukkaasta ryhmästä.

-Koulutus toteutetaan lähiopetuksena Vietnamissa ja verkon yli. Sedu Education vastaa kielitaidon saattamisesta vaaditulle A2.2 tasolle. Koulutuksen aikana perehdytään suomalaisen sosiaali- ja terveysalan käytänteisiin ja malleihin sekä kerrotaan suomalaisesta kulttuurista. Valitut hoitajat osoittivat erinomaista asennetta ja motivaatiota soveltuvuuden arvioinnissa. Heillä oli vaadittu ammatillinen tausta ja kyky oppia suomen kieli. Olemme erittäin innoissamme ja uskomme rekrytoinnin olevan menestys, toteaa Sedu Education Oy:n toimitusjohtaja Joona Aro.

Ruovedellä ja Virroilla toimiva Keiturin Sote Oy teki valinnat ja hoitajat saapuvat heinäkuussa Suomeen. He aloittavat elokuussa hoiva-avustajan tehtävissä. – Hoitajien työpaikat ovat Virroilla ja Ruovedellä ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksiköissä ja terveyskeskusten vuodeosastoilla. Samaan aikaan he aloittavat lähihoitajan oppisopimuskoulutuksen. Suomen kielen opiskelua on tarkoitus myös jatkaa.  Vuoden 2023 alussa on hoidettava monia käytännön asioita ja järjestettävä mm. asuminen. Saamme erinomaisia hoitajia vahvistamaan palvelujamme, kertoo Keiturin Sote Oy:n toimitusjohtaja Kari Nuuttila. -jr

Kuvat: Joona Aro


 

 

JÄTÄ KOMMENTTI