JÄRVI-POHJANMAA | 4. rokoteannos – pandemiajohtoryhmä tiedottaa 28.3.

0
Järvi-Pohjanmaan terveyskeskus ( jpnews.fi/JK)

Suomen koronatilanne on pysynyt edelleen heikkona. Sairaalahoidon määrä on noussut tasaisesti maaliskuun aikana, onneksi tehohoidon määrä ei ole kasvanut samassa suhteessa. Järvi-Pohjanmaalla koronatartuntoja todetaan edelleen yhtä paljon kuin viimeisten viikkojen aikana.

Mikäli perheessä on aikaisemmin ollut koronatartuntoja, ei tällöin muun perheen pidä jäädä karanteeniin, jos korona on sairastettu joulun 2021 aikaan tai sen jälkeen. Tämän ajankohdan jälkeen on todennäköistä, että sairastettu koronaviruksen alatyyppi on ollut jo omikron-virusvariantti. Mikäli henkilö on sairastanut koronan ennen tuota ajankohtaa, on syytä jäädä karanteeniin, mikäli perheessä todetaan nyt uusi koronatartunta. Uusintatartunnan riski on tällöin varsin suuri.

On mahdollista, että vielä alkuvuodesta alueella on ollut delta-virusvariantin aiheuttamaa koronavirusmuunnosta. Vaikka samassa perheessä osa olisi sairastanut koronan joulun 2021 aikana tai sen jälkeen, ei ole mahdotonta saada nyt uudelleen koronatartuntaa. Jos perheenjäsenellä todetaan koronatartunta ja vaikka toinen perheenjäsen olisi sairastanut esimerkiksi alkuvuodesta koronan, kannattaa silti esimerkiksi työpaikalla noudattaa varovaisuutta (suu-nenäsuojuksen käyttö). Mutta jos tämä aikaisemmin sairastanut perheenjäsen saa koronavirukseen sopivia oireita, on hänen syytä hakeutua koronatestiin.

THL suosittelee 80 vuotta täyttäneille 4. rokoteannosta

Järvi-Pohjanmaan perusturvassa alkaa tällä viikolla asumispalveluyksiköissä ikäihmisten neljännet koronarokotukset, myös kotihoidossa pyritään aloittamaan rokotukset jo tämän viikon aikana. Järvi-Pohjanmaalla on myös tarpeen lisätä muutama rokotetapahtuma, tässä koottuna tulevan kuukauden rokotetapahtumat:

ALAJÄRVI

La 9.4. ja La 30.4. klo 10-14 Alajärven terveyskesk, iso odotussali/Walk in

LAPPAJÄRVI

To 31.3. klo 9-14 terveysasema/Walk in

To 21.4. klo 11-14 terveysasema/Walk in

LEHTIMÄKI

Ke 13.4. ja Ke 20.4. terveysasema/ajat varattavissa www.hyvis.fi. kautta tai soittamalla numeroon 06 2412 7800

VIMPELI

Ke 6.4. klo 9-15 Terveysasema/Walk in

Jokaisesta rokotetapahtumasta voi hakea itselleen 1., 2., 3. tai 4. rokoteannoksen. Sairastettu koronatauti voi vaikuttaa siihen, milloin on syytä ottaa seuraava rokoteannos.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä


 

JÄTÄ KOMMENTTI