Kansanedustaja Kärnä esittää maahanmuuttajapanttia ratkaisuksi työperäisen maahanmuuton ongelmiin

0
Kansanedustaja Mikko Kärnä

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ehdottaa uutta maahanmuuton toimintamallia, jolla vauhditettaisiin laillista työperäistä maahanmuuttoa sekä torjuttaisiin ihmissalakuljetusta.

– Jokainen ihminen epäisänmaallisia kansallissosialisteja lukuunottamatta ymmärtää, että tulemme tarvitsemaan seuraavan vuosikymmenen aikana ulkomailta satojatuhansia työtä pelkäämättömiä, uusia yhteiskunnan tukipilareita kehittämään yhteistä Suomea kanssamme. Näiden ihmisten tulee voida hyötyä oman työnsä hedelmistä, mutta ei sosiaaliturvastamme, ja meidän onkin nyt lopetettava sinisilmäisenä seisoskeleminen. Nyt on avattava rehellisille mamuille väyliä maahanmuuttoon ja se vaatii kovia toimia.

Kärnä esittää, että Suomi loisi työperäiselle maahanmuutolle aivan uudenlaisen kanavan. Kärnän mallissa Suomi myöntäisi jokaiselle maahan saapuvalle EU:n ulkopuoliselle ulkomaalaiselle määräaikaisen työluvan tilanteessa, jossa henkilö esittää jo kotimaassaan todistuksen A2-tason suomen kielen taidosta sekä tallettaa 15 000 euron panttisumman Suomen valtion sulkutilille.

– Ensimmäinen työnhakuviisumi myönnettäisiin kolmeksi kuukaudeksi, jonka jälkeen seuraisi työllistymistarkastus. Mikäli maahantulija ei olisi työllistynyt kolmessa kuukaudessa, hänet palautettaisiin lähtömaahansa. Palautuksen kustannukset maksetaan sulkutililtä ja loput rahat annetaan palautetulle hänen saavuttua lähtömaahansa. Mikäli taas maahantulija on ensimmäisen kolmen kuukauden aikana työllistynyt, hänelle myönnetään vuoden työlupa. Vuoden jälkeen tarkistetaan maahantulijan tulot, kielitaito ja rikosrekisteri. Mikäli tulot ovat riittävät ja kielitaito on opittu B2 tasolle, maahantulija saisi pysyvän työluvan ja panttisumma palautettaisiin maahantulijalle. Mikäli tulot tai kielitaito eivät olisi riittävällä tasolla, maahantulija lähetettäisiin takaisin lähtömaahansa. Myös rikokset aiheuttaisivat välittömän maasta poistamisen.

Kärnä katsoo, että suomen kielen hallitseminen sekä työssäkäynti ovat välttämättömiä ja riittäviä integroitumisen edellytyksiä.

– En näe mitään syytä pitää rajojen ulkopuolella suomea taitavia työhaluisia henkilöitä, jotka suomalaiset työmarkkinat haluavat palkata. Laillinen väylä vähentäisi myös ihmissalakuljettajien bisnestä, joka tässä nykyisessä tilanteessa kukoistaa. Jos ihminen opiskelee Suomen kielen jo kotimaassaan on se selkeä merkki siitä, että hän haluaa tulla kehittämään suomalaista yhteiskuntaa kanssamme ja sitoutuu sen sääntöihin. Näitä ihmisiä me tänne tarvitsemme.


 

JÄTÄ KOMMENTTI