Kansanedustaja Savola vaatii Menkijärventietä ja Virrat – Ähtäri väliä pikaiseen kunnostukseen

0
Menkijärven lentokenttäalue on pohjavesialuetta, kuten myös vaarallisen kapea Menkijärventie (jpnews.fi/arkistokuva)

Ähtäriläinen kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) vaatii hallitukselta toimia kahden alueellisesti merkittävän reitin kunnostamiseen.

Mikko Savola

Kuortaneelta Alajärvelle kulkeva Menkijärventie (711) kulkee 13 kilometriä suojaamattomana merkittävän pohjavesialueen päällä. Tie on kunnostettava sekä tärkeä pohjavesialue suojattava mahdollisimman pikaisesti.

  • Myönsimme kaksi vuotta sitten suunnittelurahan eduskunnassa hankkeelle. Suunnitelmat valmistuvat siten, että työt voitaisiin aloittaa jo ensi vuonna. Nyt on aika tarttua toimeen, että työt voidaan aloittaa heti, Savola korostaa.

Toisena Savola nostaa Virroilta alkavan kantatie 68:n, joka on huonossa kunnossa päällysteen kulumisen ja routavaurioiden vuoksi. Kuitenkin vain tien alkuosa on kunnostettu tai päällystysohjelmassa tällä kaudella.

  • Yhteensä siis melkein kolmekymmentäkilometriä sekä Etelä-Pohjanmaan, että Pirkanmaan puolelta meinaa siis jäädä hallitukselta päällystämättä. Liikenneministeri Ranne lupaili, että ”piki haisee” kotiseudulla, mutta taitaakin käydä niin että ainoastaan ratti tärisee ja ministerin huulet pärisee, Savola tuhahtaa.

Savola jätti molemmista teistä toimenpidealoitteen hallitukselle 11.3.2024. Kantatie 68 koskevan aloitteen allekirjoitti myös pirkanmaalainen kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Jouni Ovaska (kesk.) Tampereelta. 

JÄTÄ KOMMENTTI