Karanteeneista luovutaan Pirkanmaalla

0

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Koronavirustapausten voimakkaasti lisäännyttyä on Pirkanmaan alueen tartuntajäljitykseen kertynyt merkittävää viivettä ja yhä pienempi osa tartunnoista  tulee tartuntatautiviranomaisten tietoon.

Pirkanmaalla luovutaan altistuneiden jäljityksestä terveydenhuollon yksiköitä, hoivalaitoksia ja asumisyksiköitä lukuun ottamatta. Myös Koronavilkun avauskoodien lähettämisestä luovutaan. Eristysaika lyhenee Pirkanmaalla viiteen vuorokauteen.

Valtavirukseksi noussut omikronmuunnos leviää aiempia virusmuunnoksia nopeammin. Yksittäisen ihmisen kontaktien jäljittämisellä enää ole merkitystä samalla tavalla kuin silloin, kun tartunnat tai tartuntaketjut ovat yksittäisiä.  Tehokkain keino estää vaikeaa koronavirustautia on väestön laajamittainen rokottaminen.

Altistuneiden jäljittämisessä ja karanteenista luopuminen on kansallisen pandemiasuunnitelman mukaista. Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on 5.1.2022 lausunnossaan todennut, että tartuntajäljitys on tehokkainta, kun tartuntoja on suhteellisen vähän. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI