KÄRNÄ RIEMUITSEE SUPIKOIRIEN JA MINKKIEN TAPPORAHASTA

0
Supikoira on muualta kulkeutunut vieraslaji suomalaisessa luonnossa ja rosvoaa mm. lintujen pesiä. Se ei kelpaa susihukalle ravinnoksi ja lisääntyy nopeasti. (arkistokuva/jpnews.fi)

Kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä (kesk) on äärettömän tyytyväinen maa- ja metsätalousministeriön sekä ympäristöministeriön päätökseen, jolla rahoitetaan supikoirien ja minkkien pyyntiä arvokkailla lintuvesillä peräti 4,3 miljoonalla eurolla.

Kansanedustaja Mikko Kärnä

– Keskusta on tavoitellut tätä pitkään ja kirjasimme asian vuonna 2019 julkistamaamme eräpoliittiseen ohjelmaan. Nyt tämä toteutuu ja lopultakin minkeistä sekä supikoirista aletaan muiden toimien lisäksi maksaa tapporahaa arvokkailla lintuvesillä. Tapporaha maksetaan Metsähallituksen ja Riistahallinnon kokoamille pyyntiporukoille, joiden toimintaa tuetaan myös pyyntivälinehankinnoilla. Tämä käytäntö on syytä laajentaa kaikkialle maahan. Olen aivan varma, että se innostaa kansalaiset joukolla mukaan haitallisten vieraslajien tappotalkoisiin. Tämän parempaa tapaa vahvistaa luontomme monimuotoisuutta ja huolehtia vahvoista vesilintukannoista ei ole, huomauttaa Kärnä.

Kärnä pitää tärkeänä, että pienpetopyynnin avulla voidaan turvata pesimärauha taantuville ja uhanalaisille vesi- ja rantalinnuille.

– Lintukantojen vahvistuessa yhä useampia lajeja voidaan myös siirtää metsästyksen piiriin. Tämänkin takia on tärkeää, että minkkien ja supikoirien poistotyöhön saadaan rahalla nyt kunnolla vauhtia. Nämä elukat eivät Suomen luontoon kuulu ja on jokaisen vastuulla, että ne tapetaan tavattaessa. Seuraavaksi tapporahan piiriin on saatava harmaahylje ja naalille tärkeillä tunturialueilla kettu. Joskus tulevaisuudessa tapporahaa pitäisi maksaa myös valkoposkihanhista ja merimetsoista, joita on niitäkin aivan liikaa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI