Kuusiokuntien yrittäjille suunnatuista koulutuksista positiivista palautetta

0
Fasadi - Alavuden Kehitys Oy

Viimeisen puolen vuoden aikana Alavuden Kehitys Oy:n hallinnoima Suunta tulevaan Kuusiokunnissa –hanke on järjestänyt useita valmennuksia ja Tieto lisää tulosta –koulutushanke koulutuksia Kuusiokuntien alueen yrittäjille. Teemoina ovat olleet niin työhyvinvointi kuin myös toimisto-ohjelmat, yleiset digitaidot, strategiatyö, liiketoimintasuunnitelma ja digimarkkinointi.

Koulutuksiin osallistuneilta saadun palautteen perusteella hankkeet ovat onnistuneet tavoitteissaan tukea yrittäjiä muun muassa korona-ajan haasteissa. Osallistujia koulutuksissa on ollut keskimäärin 30 kussakin ja lisäksi huomattava määrä on katsellut tallenteet jälkeenpäin verkossa.

– Olemme hyvin tyytyväisiä, että pandemiasta huolimatta olemme saaneet kaikki suunnitellut valmennukset ja koulutukset toteutettua joustavasti ja laadukkaasti. Tästä iso kiitos kouluttajille sekä koulutuksiin osallistuneille, joista osa on tehnyt merkittävän digiharppauksen ja kehittynyt etäyhteyksien käyttäjänä, toteaa hankkeiden parissa työskennellyt Ritva Raisio Alavuden Kehityksestä.

Koulutuskokonaisuudet hyvin suunniteltuja ja ajoitettuja

Lähes kaikkiin hankkeiden järjestämiin koulutuksiin osallistui Marjukka Mutka Juhani Mutka Oy:stä.

– Kiitos hienoista koulutuksista. Olen osallistunut melkein kaikkiin viime syksystä alkaen tämän vuoden toukokuuhun asti. Koulutuskokonaisuus oli hyvin suunniteltu ja toteutettu. Nämä koulutukset tulivat hyvään paikkaan. Kevät 2020 lamaannutti joka alan yrittäjiä ja oli hieman enemmän aikaa syventyä käytännön asioihin ja yrityksen kehittämiseen vaikuttaviin asioihin. Eikä koulutukset olisi voineet paremmin alkaa syksyllä, kun aiheena oli yrittäjän työhyvinvointi ja jaksaminen, kertoo Marjukka.

Hyvinvointivalmennuksen lisäksi Marjukka osallistui toimisto-ohjelmien, digimarkkinoinnin, yrityksen strategian ja myynnin kehittämisen koulutuksiin. Erityisen hyvinä hän piti luentoa strategiatyöstä ja asiakaspalvelusta sekä palvelumuotoilusta. Mielenkiintoisimpien aiheiden pariin hän on palannut vielä myöhemmin, koska koulutukset järjestettiin etänä ja tallennettiin.

– Opettajina toimivat alan ammattilaiset ja vaihtuvat vetäjät toivat mukavaa vaihtelua koulutuksiin. Osittain oli ennestään tuttuakin asiaa, mutta yllättävän paljon oli myös uutta ja vähän eri näkökulmasta kuin mitä aiemmin olen koulutuksissa kuullut, Marjukka toteaa.

Koulutukset jatkuvat syksyllä 2021

Tänä keväänä on vielä muutama verkkokoulutus, joissa perehdytään erilaisiin varausjärjestelmiin sekä myyviin kotisivuihin. Näihin ehtii ilmoittautua mukaan ja osa aiemmin järjestetyistä on edelleen katsottavissa tallenteina Alavuden Kehityksen nettisivuilla.

Tieto lisää tulosta –hankkeen koulutukset jatkuvat syyskuussa. Aiheina ovat talouden perusteet, verotus ja sopimusten hallinta. Kouluttajana on Sedu ja koulutukset soveltuvat kaikille yrittäjille, mutta erinomaisesti myös alkaville tai hiljattain aloittaneille yrittäjille. Myös yhdistyksissä toimivat ovat tervetulleita osallistumaan.

Koulutukset pyritään järjestämään syksyllä paikan päällä ja osallistujia toivotaan mukaan kaikista Kuusiokunnista.

Tieto lisää tulosta -hankkeen taustalla on yrittäjille toteutettu koulutustarvekysely. Hankkeen päärahoittaja on Leader Kuudestaan ry ja koulutusten maksuttomuuden mahdollistavat OP Alavus, Pohjanmaan Ekonomitoimisto Oy, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa, Alavuden Yrittäjät ry ja Töysän Yrittäjät ry.


 

JÄTÄ KOMMENTTI