Kuusiolinna Terveyden toimitusjohtaja vaihtuu

0
Alavuden terveysasema

Kuusiolinna Terveys Oy:n toimitusjohtaja Juha Viitasaari on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä, ja Kuusiolinna Terveyden uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Seppo Kariniemi 1.1.2024 alkaen.

Kariniemi toimii Pihlajalinna -konserniin kuuluvien Jämsän Terveyden ja Jokilaakson Terveyden toimitusjohtajana. Hän jatkaa myös näiden yhtiöiden toimitusjohtajana. Kariniemi on toiminut Kuusiolinna Terveyden hallituksen jäsenenä vuodesta 2023.

Viitasaari on toiminut Kuusiolinna Terveyden toimitusjohtajana 1.3.2021 alkaen. Yhtiö tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut Alavuden, Kuortaneen, Ähtärin ja Soinin alueella. Kuusiolinna Terveydessä on noin 1 200 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa vuodessa.

  • Juha Viitasaari on luotsannut Kuusiolinnaa kriittisten ja taloudellisesti haastavien vuosien läpi. Hänen päätöksensä on ymmärrettävä ja myös ajallisesti sopiva. Palvelusopimukseen liittyvät neuvottelut ja muut muutosprosessit ovat hyvässä vaiheessa. Juha on tehnyt vahvaa sidosryhmäyhteistyötä ja varmistanut Kuusiolinnan vakaan toiminnan ja kehittymisen kuluneina vuosina. Yhteistyö Juhan kanssa on toiminut erinomaisesti ja olen iloinen, että pystymme hyödyntämään hänen osaamistaan seuraajan perehdyttämisessä. Kiitän Juhaa hänen työstään Kuusiolinnassa ja toivotan menestystä tulevaan. Lisäksi toivotan Sepon tervetulleeksi Kuusiolinna Terveyden toimitusjohtajaksi, toteaa Kuusiolinna Terveyden hallituksen puheenjohtaja Eetu Salunen.
  • Olen saanut toimia viimeiset kolme vuotta osana Kuusiolinnan ja Pihlajalinnan upeaa yhteisöä ja vaikuttavaa palvelutuotantoa. Nyt on kuitenkin aika parille muulle unelmalle. Vastuuroolit eri organisaatioissa kymmenenvuotisella urallani ovat herättäneet ajatuksen omasta yritystoiminnasta. Koen, että kokemuksellani pystyn tukemaan etenkin julkista sektoria niin viestinnässä, vaikuttamisessa kuin sopeuttamis- ja kehittämistoimissa. Samalla voin varmistaa aikaa perheelle lasten ollessa pieniä. Otammekin ensi vuonna irtioton Lappiin mökille, sanoo Juha Viitasaari ja jatkaa:

• Kiitän henkilöstöä ja kumppaneita hyvästä yhteistyöstä. Aika Kuusiolinnassa on ollut hieno kokemus ja tarjonnut näköalan käynnissä olevaan yhteiskunnallisen muutoksen ytimeen.

Vuoden 2024 alussa aloittava uusi toimitusjohtaja Seppo Kariniemi tutustuu operatiiviseen tehtävään jo kuluvan joulukuun aikana.

• Olemme tehneet Jämsässä vahvaa yhteistyötä Keski-Suomen hyvinvointialueen kanssa palveluiden mukauttamisesta alueen tarpeisiin. Uskon, että kokemukseni Jämsästä hyödyttävät myös Kuusiolinnan muuttuneessa toimintaympäristössä. Kiitän Kuusiolinna Terveyden hallitusta ja Pihlajalinnaa luottamuksesta ja odotan innolla yhteistyötä kaikkien Kuusiolinnassa työskentelevien ammattilaisten kanssa sekä hyvinvointialueen päättäjien kanssa, sanoo Seppo Kariniemi.


 

 

JÄTÄ KOMMENTTI