Luonto näytti voimansa – SADEVETTÄ KESKISEN KYLÄKAUPPAAN

0
Puitakin kaatui. Mutta tässäkin tapauksessa vahingot jäivät vesirännin lommoon. (Kuva: Pentti Hautala)

Pentti Hautala/J-Pnews
TUURI

”Tyyntä myrskyn edellä”, sanotaan ikivanhassa viisaudessa. Tämä on pitänyt paikkansa viime päivinäkin sataprosenttiseti. Tyyni auringonpaiste on vaihtunut äkillisesti ukonilmoihin sekä rankkoihin rae-ja vesisateisiin.

Kaatosateessa kylpi Keskisen kyläkauppakin sisätiloja myöden. Puhdasta sadevettä virtasi kaupan sisätiloihin, kun lähes 8,6 hehtaarin laajuisen katon rännit ja kourut eivät täysin ehtineet juoksuttaa tämän vuosituhannen Tuurin rankimman sateen vesiä alas. Kun vesi ei enää edennyt niitä varten rakennettuja väyliä pitkin, oli seuruksen, että sade tulvi ja valui laajalta alueelta myymälän sisätiloihin saakka.

Vuosisadan rankin ukkosadekuuro ott tällä kertaai selkävoiton kyläkaupan katon sadevesien poistoverkostosta. Mutta onneksi varsinaisille rakenteille ei suurempia vahinkoja ennättänyt muodostumaan.

Melkomoisia rakeitakin rajuilman mukana satoi. (Kuva: Pentti Hautala)

Ensiarvionnin mukaan, kyläkaupan kirja- ja paperiosastolle taisi koitua suuremmat vahingot.
Katoista vuotava vesi virtasi käytävillä, mutta pari tuhantinen asiakasjoukko ei kuitenkaan ollut vaarassa vahingoilta ja kastumiselta.

Paikalla olleet kokivat  tapauksen ainutlaatuisena elämyksenä, luonnon ihmeen ja voiman näyttönä. Sadat asiakkaat ennättivät myös taltioimaan tapauksen kännykköjen kamerasilmällä.

Alavuden ja Töysän paloasemilta oli kaksi yksikköä pumppamassa vetta pois kauppakeskuksen vuotokohdista ja lattiapinnoilta.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI