Naulajoen silta uusitaan Virroilla

0
Virtain kaupungintalo

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain teknisten palveluiden lautakunta päätti tiistaina (17.1) myöntää Liedenpohjassa sijaitsevalle Ristolaisen yksityistielle perusparannusavustusta Naulaojan sillan uusimiseen 20 % hankkeen toteutuneista kuluista, kuitenkin enintään 11700 euroa. Avustus maksetaan kahdessa erässä.

Ensimmäinen erä 8190 euroa maksetaan, kun työt ovat käynnissä ja loppuerä 3510 euroa, kun hanke on valmis ja todelliset kustannukset ovat selvillä. Tiekunnan on pidettävä erillinen kirjanpito hankkeen menoista ja tuloista. ELY-keskuksen hyväksymä kustannusarvio hankkeelle on 58500 euroa.

ELY on myöntänyt hankkeelle avustusta 75 % toteutuvista kustannuksista, kuitenkin enintään 43875 euroa. Ristolaisen yksityistien vaikutusalueella on vakituista asutusta, metsä- ja viljelysmaita. Tien kokonaispituus on 2,16 kilometriä.

Lautakunta päätti antaa lausuntonaan Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelman 2045 luonnoksesta seuraavaa: -Virtain maantieteellinen sijainti kolmen maakunnan rajalla, joista kaikkien näiden keskuksiin (Tampere, Seinäjoki ja Jyväskylä) on noin 100 kilometrin etäisyys. Erityispiirteenä voidaan todeta myös nykyisen joukkoliikenteen vähäinen kattavuus näihin keskuksiin, joka aiheuttaa yksityisautoilun ainoaksi todelliseksi vaihtoehdoksi.

Mikäli tilannetta halutaan parantaa, tarvitaan yhteyksien lisäämiseksi taloudellista panostusta. Tärkeää on, että myös alempiluokkaisten teiden kunnosta pidetään hyvää huolta, koska suurin osa maa- ja metsätalouden kuljetuksista hoituu näiden yhteyksien kautta.

Vaikutustenarvioinnin kohdassa Arjen Pirkanmaa joukkoliikennejärjestelmää kehittävät toimenpiteet (hyödyt, haasteet ja tavoitteet) on huomioitu hyvin. Näitä toimenpiteitä tulisi hyödyntää myöskin matkailun osalta. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI