Nuorisokeskus Marttista kehitetään – tulossa elämysgolf-rata

0
Nuorisokeskus Marttisen päärakennus.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virroilla toimivan Nuorisokeskus Marttisen johtokunta on valinnut avaimet käteen periaatteella elämysgolf-radan toimittajaksi ainoan tarjouksen tehneen Balticdesign&Constructions Ou:n sekä hyväksynyt optiona hankittavat pelivälineet samaiselta toimittajalta.

Nuorisokeskus Marttisen ydintoiminnan vahvistaminen, tavoitettavuuden laajentaminen sekä nuorisotoimintaa tukevan liiketoiminnan kasvattaminen edellyttävät palveluiden ja sitä tukevan ympäristön kehittämistä. Vuonna 2019 nuorille tehtiin kysely, mitä Marttisen päärakennuksen edessä olevalle alueelle pitäisi tehdä ja millaisia toimintoja siihen toivotaan.

Katariina Sallomy

Kyselyn perusteella toivottiin monimuotoista, erilaisia käyttäjiä ja käyttäjäryhmiä (lapsia, nuoria, perheitä, yhteisö- ja harrastustoimintaa) palvelevaa kokonaisuutta. Yhtenä toimintana nousi uudestaan esille minigolfin rakentaminen, jolle oli jo olemassa rakennuslupa. Liikelaitos Marttisen toimitusjohtaja Katariina Sallomy kertoo, että kun korona-ajan jälkeen ihmisten alkaessa jälleen liikkumaan yhteisöllisesti, on sopiva hetki toteuttaa golf-hanke.

-Marttisen tavoitteena on saada alue palvelemaan laajasti asiakasryhmiä huomioiden esteettömyys ja yhdenvertaisuus sekä vahvistaa Marttisen kiinnostavuutta alueellisena nuorisotyön- ja palvelujen toimijana. Adventure golf on laji, joka sopii kaikille ja kaikenikäisille. Pelin oppivat nopeasti hekin, jotka eivät ole aikaisemmin pelanneet minigolfia. Säännöt ovat yksinkertaiset ja puolessatoista tunnissa kaikki kokevat onnistumisen iloa. Todellista yhdessä tekemistä innostavassa muodossa, listaa näkökulmiaan lajiin Katariina Sallomy.

– Marttisen tavoitteena on, että radalla on mahdollista järjestää kansallisen tason kilpailuja. Hän lisää.

Marttisen rata on 18-reikäinen. – Tarkoitus on, että se on käytettävissä jo tulevana kesänä, mahdollisesti jo juhannusjuhlissa, arvioi käyttöönoton aikataulua Katariina Sallomy.

Marttisen radan toteuttaja on alan toimija, joka hoitaa sen avaimet-käteen toimituksena. Elämysgolf-tyyppisiä ratoja on mm. Kalajärvellä, Ylöjärvellä ja Kuopiossa. -jr


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI