Pääsiäisenä pääsee pilkille ja hiihtämään.

0
Töysän 35-kilometrin kyläkierroksella on saatu hiihtää koko talven ajan ja ainakin vielä pääsiäisenäkin. Tässä latujen mallia, Ponnejärveltä kohti Töysä-Lehtimäki maantielle noustessa. 6.4.2023 aamulla ikuistettuna.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Keväällä hiihdellessä näkee luonnon hienouksia. Tässä joutsenet suunnittelevat jo pesiään ja fiksaavat sulkiaan, lähellä hiihtolatua. -Mutta vaaralliset virtapaikat pitää hiihtäjien ja pilkkijöiden tiedostaa.

Tämän kevättalven aikana on säät hellineet ulkonaliikkujia ja töitä tekeviä. Yöpakkasten myötä on päivisin paistanut aurinko pilvettömältä taivaalta. Nämä ihanteelliset olosuhteet ovat taanneet parhaat mahdollisuudet moneen hommaan ja harrastukseen.

Metsissä töitä tekevät ja pusikoita perkaavat, hiihtäjät ja pilkkijät ovat saaneet toimia maailman parhaissa keleissä. Kuten kestävillä hangilla ja paksuilla jäillä.

Sääennuksien mukaan ihannekelit jatkuvat vielä tulevaisuudessakin. Alkavan pääsiäisen aikaan -ja vielä sen jälkeisellä viikollakin jatkuvat hehkeät säät. Yöllä on pakkasia ja päivällä paistaa aurinko. Lämpöasteet nousevat parhaimmillaan jopa 10-asteeseen.

Loistavat hiihtokelit hangilla ja laduilla, takaavat ihanteelliset suksittelun mahdollisuudet vielä pääsiäisen yli. Samoin jäät kestävät turvallisina pilkkijöille. Virtapaikat pitää kuitenkin tietää ja varoa visusti!

Sepänniemeen kokoonnuttiin 5.3.jo illalla aurinko-kuutamohiihtoon. Myös NS:n kruunuhäätanssijat olivat liikkeellä. -Eija Takamäki suksitteli muutaman kilometrin matkan kirkkaassa auringonpaisteessa, ”antikkivaatteissa” ja reppu selässä Sepänniemeen.

Eri paikkakunnilla on käytättävissä vielä hoidettuja latuja järvillä ja maastoissa. Esimerkiksi Töysässäkin vielä on pisimpänä hiihdettävänä, peräti 35 kilometrin kyläkierros: KirkonkyläTohniRitolaLeveläMutkaSepänniemi-Kirkonkylä.

Pitkään jatkuneet talviset olosuhteet ovat innostuneet eri tahoja järjestämään myöskin uusia- ja erilaisiakin kuntohiihdollisia tapahtumia. Sellaisesta nautittiin nyt keskiviikko iltanakin. Lomakylä Säpänniemen yrittäjä Marja-Liisa Pienimäki järjesti aurinko- ja kuutamohiihdon. Samalla nuorisoseuran kruunuhäiden tanssijat kokoontuivat ilta-auringon aikoihin Sepänniemeen.

”Lissu” järjesti edellisen kuutamohiihdon helmikuussa. Silloinkin paistoi kuu komeimmillaan pilvettömältä taivaalta, kuten nyt keskiviikkonakin.

 

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI