Pandojen tulevaisuus turvattu Ähtärissä

0
Ähtäri Zoon isopandat viihtyvät hyvin Suomessa (Kuva: Zoo)

Tänään iltapäivällä Helsingissä, Hotelli Marskissa järjestetyssä tilaisuudessa julkistettiin toimenpiteet, joilla pyritään turvaamaan Ähtärissä olevien isopandojen, Lumin ja Pyryn, pysyminen Suomessa.

Tähän pyritään saamalla kokoon rahoitus, joka koostuu kiinalaisilta yrityksiltä, Suomessa toimivilta yrityksiltä, yksityisilta lahjoittajilta ja valtion tuella. Pandojen sopimusta on jäljellä vielä yksitoista vuotta, jonka kustannukset ovat 1,5 miljoona euroa vudessa.

Suurlähettiläs Chen Li

Tätä toivoivat omissa puheenvuoroissaan Suomen Kiinan suurlähettiläs Chen Li, Ähtärin Eläipuiston hallituksen puheenjohtaja  Risto Sivonen sekä Suomessa toimivien yritysten edustajat.

tj. Arja Väliaho

Shidao Cosco yrityksellä on yritystoimintaa Suomessa ja yrityksen edustaja ilmoitti tilaisuudessa päämiehensä lahjoittavan pandojen hyväksi ja niiden jäämisen turvaamiseksi  Ähtäriin, Eläinpuistolle 300.000 euroa. Myös kiinalaiset yritykset Juneyao Air ja Colden crop tulevat huolehtimaan rahoituksesta omalta osaltaan, joten tiedossa on jo 500.000 euron rahoitus.

Tilaisuuden lopuksi Ähtärin eläinpuiston toimitusjohtaja Arja Väliaho kiitti huomattavista lahjoituksista ja kiitti osallistujia tärkeästä eläintensuojelutyöstä ja toivoi että, Ähtärissä asustavien ”suurlähettiläisten” kumppanuus toisi ensi syksynä odotettua perheenlisäystä.


 

 

JÄTÄ KOMMENTTI