Pankkiautomaattia revittiin irti seinästä – Pohjanmaan poliisilla vilkas viikonloppu takana

0

Poliisia tarvittiin lähes 700 kertaa viikonlopun aikana. Pahoinpitelyt, rattijuopumukset ja lukuisten yleisötapahtumien valvonta pitivät poliisin kiiresenä.

Perjantaipäivän ja sunnuntaipäivän välisenä aikana Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella oli poliisitehtäviä yhteensä runsaat 674 kpl. Kiireisintä oli sekä perjantai-, että lauantaiöinä. Molempina öinä poliisipartiota tarvittiin n. 190 kertaa.

Koko viikonlopun aikana rikosperusteisesti kiinniotettuja oli 15 henkilöä ja päihtymyksen tai häiriökäyttäytymisen vuoksi 45 henkilöä.

Viikonloppuna Pohjanmaan poliisia pitivät kiireisenä niin ikään useat vakavat pahoinpitelyrikokset, jota tapahtui koko poliisilaitoksen alueella, sekä julkisilla että yksityisillä paikoilla.

Rattijuoppoja tavattiin liikenteestä yhteensä 17 kappaletta, neljä Kokkolassa, kolme Seinäjoella, kaksi Vaasassa, sekä yksi Pedersöressä, Karijoella, Närpiössä, Isokyrössä, Alavudella, Kurikassa ja Lestijärvellä.

Viikonloppuna Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella oli useita yleisötapahtumia, joista suurimpana Provinssi Seinäjoella. Suuresta kävijämäärästä huolimatta Provinssi näyttäytyi poliisin näkökulmasta rauhallisena. Tapahtumaan liittyen poliisille kirjautui 36 tehtävää ja poliisi otti poliisilakiperusteisesti kiinni yhteensä 18 henkilöä.

Provinssissa poliisi suoritti muun valvonnan ohella myös huumausainevalvontaa. Suurin osa paljastetuista huumausaineisiin liittyvistä rikoksista oli huumausaineen käyttörikoksia, joita kirjattiin 46 kpl. Huumausaineista cannabis oli suurimassa roolissa, muita huumausaineita tavattiin vähissä määrin laidasta laitaan.

Maanantaina noin kello puoli neljän aikaan aamuyöstä Närpiön Lidlin seinästä on revitty pankkiautomaatti irti kettingillä.

Tekoautona on käytetty valkoista Nissan Kubistar pakettiautoa rek. BXY-708, joka on anastettu aikaisemmin viikonloppuna Kortesjärveltä. Poliisi tutkii tapausta törkeän varkauden yrityksenä. Poliisi kaipaa vihjeitä ajoneuvoista ja henkilöistä jotka  liikkuneet tapahtumapaikalla aamuyöstä. Vihjeet pyydetään osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi .


 

JÄTÄ KOMMENTTI