Suomalainen kansanedustaja ensi kertaa Naton parlamentaarisen yleiskokouksen valiokunnan johtotehtäviin

0
Naton päämaja Brysselissä

Kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) on valittu Kööpenhaminassa järjestetyssä Naton parlametaarisessa 69. yleiskokouksessa (NatoPA) talous- ja turvallisuus-komitean transitio- ja kehitysvaliokunnan varapuheenjohtajaksi.-

Mikko Savola

– Kiitän tästä mahdollisuudesta ja luottamuksesta päästä NatoPA:n keskeisempiin tehtäviin. Varapuheenjohtajan tehtävä NatoPA:n alakomiteassa on merkittävä ja vaikutusmahdollisuuksiltaan keskeinen tehtävä. Olen tehtävässä ensimmäinen suomalainen ja otan tehtävän hoidon tältäkin osin vakavasti.

Talous- ja turvallisuuskomitea on NatoPA:n keskeisimpiä valiokuntia. Se käsittelee Naton kannalta keskeisiä taloudellisia kysymyksiä esimerkiksi energiaturvallisuuteen ja Venäjän talouspakotteisiin liittyen.

– Nato on maailmassa merkittävin turvallisuusyhteisö, jonka toiminnasta suomalaisten on syytä olla kiinnostunut. Teen omalta osaltani parhaani Suomen edustajana äänemme vahvistumiseksi kansainvälisellä turvallisuus- ja puolustuspoliittisella kentällä.

NatoPA:n yleiskokous pidettiin 6.-9.10.2023 Kööpenhaminassa. Savolan lisäksi Suomen valtuuskunnan delegaatioon kuuluvat kansanedustajat, puheenjohtaja Tomi Immonen (ps.), varapuheenjohtaja Jukka Kopra (kok.), Mika Kari (sd.) sekä Jarno Limnell (kok.).

Suomi osallistui yleiskokoukseen toista kertaa täysivaltaisena jäsenenä. Suomen valtuuskunta osallistui äänivaltaisena komiteatyöhön ja tapasi viikonlopun aikana kahdenvälisesti mm. Kanadan, Ranskan, Ruotsin ja Saksan valtuuskunnat.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI