Töysän Keskustie korjataan kuntoon kaupungille

0
Töysäläinen Kari Männikkö aloitti kesäkuun toisella viikolla, Maanrakennus Kiilunen Oy:n kaivinkoneella, Keskustien parantamisurakan valmistelutyöt.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

”Vihdoinkin kuntoon”! On ollut yleinen huudahdus ja ilonaihe, kuluneen kesän aikana, Töysän Keskustien käyttäjillä. Onhan vilkas tie ollut vuosia paikkauksilla korjattu ja huonokuntoisena kärsitty.

Parannustyö käynnistyi kesäkuun toisella viikolla, kun Kari Männikkö aloitti työt, Maanrakennus Kiilunen Oy:n kaivinkoneella. Heti alusta asti olivat mukana myös, Alavuden kaupungin teknisen toimen ammattilaiset. Nyt elokuun viimeisen viikon alussa tietä aloitettiin kestopäällystämään Asfalttikallio Oy:n toimesta.

Kyseessä on kaupungin ja Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY:n), yhdessä toteuttama ja kustantama parannustyö. Kunnostuksen jälkeen Keskustie siirtyy kaupungin hoitoon.

Paavolan- ja Keskustien risteyksen aluetta kunnostettiin loppukesän aikana laajasti.

Keskustien parannustyöt ovat sujuneet kaupungin kunnallistekniikan päällikön, Timo Kiviniemen ennakkoon ilmoittaman aikataulun mukaisesti.

Kiviniemi julkaisi töiden etenemistä keväällä, että kaupungin ja ELY-keskuksen suorittama parannustyö alkaa viikolla 23, hulevesilinjojen korjauksilla. Seuraavilla viikoilla tehtiin töitä Ranta-, ja Piikinkujantien liittymissä, Keskustien ja kenkätehtaan välillä. Kesän edetessä tehtiin töitä Metsätalon liittymässä, ja Keskus- ja Niemenkyläntiellä. Iso vesirumpu vaihdettiin Pennalansuoralla. Kylän keskustassa kunnostettiin ja avarrettiin Paavolan- ja Keskustien risteystä.

Lisäksi kiireiseen kesään kuului monenlaisia kevytväylien ja Keskustien ojien sekä pientareiden että lähipenkkojen fiksaamisia. Työn piiriin sisältyy myös Niemenkyläntien alkupään prannus, noin 250-metrin matkalla. Keskustien parannustyön osuus on, valtatien 18 risteyksestä – Lehtimäntien risteykseen noin 1800 metriä.

Asfalttikallio Oy:n toimesta laitetaan nyt kunnon ”pikipinta” Keskustien katteeksi.

Uusi kestopäällyste saataneen Asfalttikallio Oy:n toimesta valmiiksi muutamassa päivässä. Sen jälkeen kaupungin teknisen puolen toimelle ja muille jää vielä tekemistä, moneksi viikoksi.

Asfalttikallio Oy on vantaalainen yritys.  Päällystöiden lisäksi toimenkuvaan kuuluvat muun muassa jyrsintä, päällysteiden purkaminen ja muut oheistyöt. Toiminta-alue kattaa koko Suomen. Asiakkaita ovat, kuntien ja kaupunkien lisäksi, yritykset ja yksityiset.

Kuvat: Pentti Hautala

 


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI