Töysässä toisena pääsiäispäivänä – lääkärihelikopterin käynti kiinnosti

0
Lääkärihelikopterin laskeutuminen ja puolisentuntia kestänyt käynti kiinnosti 2-pääsiäspäivän aamulla Töysässä.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Töysässä on totuttu hälytysajoneuvojen kuuluviin äänin. Niitä liikkuu ja kuuluu montakin päivän aikaan valtatie kahdeksallatoista. Lisäksi Töysä-Lehtimäki maantietä ja monilla muilla paikkakunnan pikkuteillä.

Toisena pääsiäispäivänä kaikui Ponnenjärvelle, runsaslukuisten, pilkkijöiden, hiihtäjien ja kelkkailijoiden korviin ensihoidon ambulanssin hälytysääni. Ja keltainen auto näkyikin, kun se ennen aamukymmentä eteni hyvällä vauhdilla Lehtimäentietä. Monikaan ei kuitenkaan vilkaissutkaan ääntä kohden.

Mutta jo muutaman minuutin kuluttua tilanne muuttui ja kiinnostus nousi kaikilla. Sen aiheutti Seinäjoen suunnalta Ponnenjärven ranta-alueen ilmatilaan matalalla pörrännyt keltainen lääkärihelikopteri. -Ja sitten vasta kiinnostus kasvoi huippuunsa, kun kopteri laskeutui aivan Lehtimäntien viereen pellolle. Järven ja maantien välissä sijaitsevan Ojanperän asuntoalueelle.

Töysän Ojanperän asuntoalueelle saapui ampulansiauton jälkeen pikavauhtia myöskin laakärihelikopteri.

Kun eniten kiinnostuneet kiirehtivät paikalle. Nähtävissä oli ainoastaan ambulanssi ja pörräämätön helikopteri. Muutaman tovin kuluttua auto lähti ja helikopterin henkilöstö marssi välineineen ohjaamoon. Vähän ajan kuluttua väkkärät alkoi pyöriä kiihtyvällä tahdilla. Lumi ja sulan päätien hiekka pöllysi ja komean keltainen härveli lähti samaan suuntaan, mistä oli tullutkin.

Maantien varteen, kevytväylällä kokoontuvista henkilöistä kukaan ei tiedostanut, mikä kiireellisen avun tarpeen aiheutti. En tullut tietämään minäkään, vaikka ehdin muutamassa minuutissa paikalle.

Heti kuitenkin alkoi arvelut ja huhut kiertämään, kuten tällaisissa tapauksissa aina. Eräskin arveli, että joku autoilija oli ”varmasti” saanut sairaskohtauksen. ”Ainakin eräs auto oli parkkeerattu lähistöllä hätäisen näköisesti kummalliseen kohteeseen”.

Toinen arveli, jonkun rivitalojen asukaan saaneen sairaskohtauksen ja henkilö tullut kuntoon hyvällä ensiavulla! Tästä kaikesta onkin pääteltävissä, että kyseessä oli sairaskohtaukseen kohdistunut tehtävä! Varmasti tapauksesta tihkuu lisätietoa, ainakin ”puskaradiosta” viikon vanhetessa.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI