Tuoreenniemen yksityistielle 30 km/h nopeusrajoitusmerkki

0
Virtain kaupungintalo

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupungin teknisten palveluiden lautakunta päätti tiistaina (18.4.) myöntää Tuoreenniemen yksityistielle luvan asentaa kustannuksellaan ja esittämällään tavalla 30 km/h osoittavan nopeusrajoitusliikennemerkin.

Virtain Vaskivedellä sijaitsevalle yksityistielle tullaan kahdesta eri liittymästä. Tuoreenniemen alkupäässä on laaja pihapiiri, jonka läpi ajetaan. Liikennemerkillä pystyttäisiin rauhoittamaan tätä tilaa. Pitkin Tuoreenniementietä on mökkejä ja sekä yksi omakotitalo tien molemmin puolin. Osalla mökeistä vieraillaan ympäri vuoden ja luonnollisesti liikenne vilkastuu kesää kohden. Välillä tiellä ajetaan huomattavaakin vauhtia ja muutamia vaaratiilanteita on jo sattunut.

Päätettiin myöntää Rajalahden yksityistielle perusparannusavustusta sillan uusimiseen 15 % hankkeen toteutuneista kustannuksista, kuitenkin enintään 6368 euroa.  ELY-keskuksen hyväksymä kustannusarvio hankkeelle on 42457 euroa ja se on myöntänyt avustusta 80 % hyväksyttävistä kustannuksista, kuitenkin enintään 33965 euroa.

Kangasniemen yksityistielle päätettiin myöntää perusparannusavustusta rumpujen uusimiseen, kantavuuden parantamiseen ja kalliokärjen poistamiseen 20 % hankkeen toteutuneista kustannuksista, kuitenkin enintään 5600 euroa. ELY-keskuksen hyväksymä kustannusarvio hankkeelle on 28004 euroa. ELY on myöntänyt hankkeelle avustusta 70 % hyväksyttävistä kustannuksista, kuitenkin enintään 19602 euroa.

Kangasniementien vaikutusalueella on vakituista asutusta, loma-asuntoja sekä metsä- ja viljelysmaita. Tien kokonaispituus on 4,38 kilometriä. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI