Uutisia Pandatalosta Ähtäristä | Ei onnistunut vieläkään!

0
Ähtäri Zoon isopandat viihtyvät hyvin Suomessa (Kuva: Zoo)

Pandatalosta uutisia

Kiima-ajan jälkeen pandoille on lajityypillistä, että käytös muuttuu vahvasti hormonien myllerryksessä. Näin tapahtuu, oli kyseessä sitten tiineys tai valeraskaus. Varmistuksen suuntaan tai toiseen pystyy saamaan vasta muutamaa viikkoa ennen mahdollista synnytystä, ja siksi Ähtäri Zoo rauhoitti pandatalon kokonaan vierailijoilta jo elokuun alussa. Viikonlopun aikana pandahoitolassa saatiin varmistus hormoninäytteiden tuloksista, että Lumi, eli Jin Baobao, ei ole tällä kertaa tiineenä.

Anna Palmroth

Nuorille pandoille on normaalia, että parittelu tai tiineys ei ensimmäisillä kerroilla onnista. Kahdeksan- ja yhdeksänvuotiaat Ähtäri Zoon pandat ovat vielä nuoria, ja edessä on monta yritystä. Tarhaoloissa pandat voivat elää yli 30-vuotiaiksi.

 

-Lumi ja Pyry alkavat nyt vasta olla parhaassa lisääntymisiässä, muistuttaa pandatoiminnan johtaja Anna Palmroth.

Arvokas tutkimustyö jatkuu

– Ähtäri Zoon hanke on vaikutuksiltaan ja laajuudeltaan kautta aikojen yksi tärkeimmistä Suomen panostuksista maailman luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen tuleville sukupolville ja voimme olla ylpeitä siitä, että Suomi ja Ähtäri Zoo tarjoavat pandoille laajimmat luonnonmukaiset tilat Euroopassa. Olemme luottavaisia, että oikea ajankohta pandapennun syntymiselle on vielä meidän lähitulevaisuudessa, ja siihen asti jatkamme Lumin ja Pyryn avulla lajin suojelua edistävän tutkimustiedon keräämistä kuten tähänkin asti, sanoo toimitusjohtaja Arja Väliaho.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pandatalo palaa arkeensa torstaina

Lumin hormonitasot ovat jo palautumassa normaaliin ja käytös on muuttunut tuttuun tapaan rauhalliseksi, mutta uteliaaksi, joten pandatalo avataan jälleen kävijöille torstaina 1.9 jolloin lippuhinnat muuttuvat normaaleiksi. Tuttu arki palaa pandataloon pikkuhiljaa näiden intensiivisten ja jännittävien viime viikkojen jälkeen. Koko Ähtäri Zoon henkilökunta kiittää vierailijoita kärsivällisyydestä, sekä saamastaan kannustuksesta ja tuesta.


 

JÄTÄ KOMMENTTI