Valtio panostaa Seinäjoen ruokaosaamisen ja älykkään teollisen uudistumisen kehittämiseen – Vaasa jatkaa energiaosaajana

0
Valtio panostaa Seinäjoen ruokaosaamiseen (Arkistokuva)

Työ- ja elinkeinoministeriö julkisti tänään Keskustan ajamat hallitusohjelmaan linjatut kaupunkiseutujen innovaatiotoimintaa vahvistavat ekosysteemisopimukset, jotka valtio on solminut nyt 16 kaupunkiseudun kanssa.

  • Hallitusneuvotteluissa Keskusta painotti, että kaupunkiseutuja tullaan kehittämään koko Suomessa alueiden paikallisia vahvuuksia hyödyntäen ja näin on nyt tehty. Seinäjoki on mukana pitkäjänteisen työn tuloksena ruokaosaamisen ja älykkään teollisen uudistumisen teemoilla, iloitsevat Keskustan eteläpohjalaiset kansanedustajat Pasi Kivisaari, Antti Kurvinen ja Mikko Savola.

Kansanedustajakolmikko on tyytyväinen, että myös Vaasan seutu on lunastanut paikkansa Suomen energiapääkaupunkina ja saa siten jatkoa omalla ekosysteemisopimuksella.

Sopimusten tarkoituksena on saada alueille innovaatiolähtöistä kasvua, jossa korostuu alueen verkostojen korkea osaaminen eri aloilla.

  • Seinäjoki toimii ruokaosaamisen ja -innovaatiotoiminnan sekä tätä tukevan yritystoiminnan kehittämisalustana. Seinäjoen kaupunkiseudun painopisteitä valtakunnallisessa kehittämisessä ovat ruokasysteemin kestävä uudistuminen ja älykkäästi uudistuva teollisuus, Kivisaari tarkentaa.
  • Jo hallitusneuvotteluissa on korostettu, että meidän alueen innovatiivinen kehittäminen nojaa tässäkin vahvaan yrittäjyyden perinteeseen sekä hyvin laajaan ja verkostoituneeseen yhteistyöhön niin kaupunkien ja kuntien kuin kehittämis- ja tutkimusorganisaatioiden ja yritysten kesken, Kurvinen taustoittaa.
  • Toimintamme on erittäin ketterää ja näppärää yhteistyötä. Yhteinen tahtotila on vahva, jotta Etelä-Pohjanmaata saadaan yhä voimakkaammin maailmanluokan ruokaosaamisen kärkialueeksi. Meillä sijaitsee jo isot ja kansainvälisillä markkinoilla toimivat elintarvikealan yritykset, jotka ovat hekin valmiita ottamaan entistä keskeisempää roolia koko alan liiketoiminnan uudistamisessa, Savola painottaa.

Kivisaari, Kurvinen ja Savola ovat erittäin tyytyväisiä, että Seinäjoen kaupunkiseutu saatiin vihdoin omalla selkeällä kärjellä mukaan valtion ohjelmaan, jossa Vaasa on vaikuttanut vahvasti energiaosaamisellaan.

  • Vaasassa on tehty erinomaista työtä vahvasti vientipainotteinen energiaklusterin parissa, ja se on ilman muuta koko Suomen etu, Keskustan eteläpohjalaiset kansanedustajat tiivistävät.

 

JÄTÄ KOMMENTTI