Vimpelin kunnanhallituksen päätöksiä

0
Vimpelin kunnantalo

Vimpelin kunnanhallituksen päätöksiä kokouksesta 27.5.

KOKOUSKALENTERI 2024

Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli

Kunnanhallitus hyväksyy alustavan toimintakalenterin työsuunnittelun pohjaksi joulukuun loppuun 2024.

Hyväksyttiin.

VIMPELIN KUNNAN LAUSUNTO ETELÄ-POHJANMAAN MAAKUNTAKAAVA 2050:N KAAVAEHDOTUKSEEN

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää oheisen liitteen mukaisen lausunnon maakuntakaava 2050:stä Etelä-Pohjanmaan liitolle.

Hyväksyttiin.

KAUPPAKIRJAN HYVÄKSYMINEN / LEVARI

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus hyväksyy oheismateriaalina olevan kauppakirjan.

Hyväksyttiin.

OSAVUOSIKATSAUS 1.1. – 31.3.2024

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää osavuosikatsauksen ajalta 1.1. – 31.3.2024 kunnanvaltuustolle tiedoksi.

Hyväksyttiin.

TALOUSARVION 2025 JA TALOUSSUUNNITELMAN VV. 2026 – 2027 LAADINTAOHJE

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus antaa seuraavat ohjeet vuoden 2025 talousarvion laadintaa varten Vimpelin kunnan omaan palvelutuotantoon:

– Lautakuntakohtaiset kehykset toimielimille talousarvion laadinnassa vuodelle 2025 on lähtökohtaisesti käyttötalousmenojen (ei henkilöstökulut) osalta vuoden 2023 tilinpäätös lisättynä 2 %. Raamissa tulee kuitenkin huomioida kustannuspaikkatasolla toiminnallisen muutoksen vaatima määrärahatarve joko lisäävästi tai vähentävästi (käyttötaloustulot ja –menot) erityisesti teknisen lautakunnan tulosalueella.

-Talousarvioehdotukset on laadittava annettuun kehykseen arvonlisä verottomina hintoina.

-asukaslukuna käytetään 2 656 asukasta.

– Vuodelle 2025 palkat lasketaan + 3 % perusteena kesäkuun 2024 maksettu palkka. Hallinto- ja taloustoimisto syöttää palkat sivukuluineen budjettipohjaan kustannuspaikkakohtaisesti.

– teknisen ja vapaa-aikatoimen tulee toimittaa kirjallisena % -jako oman henkilöstön palkoista eri kustannuspaikoille taloussihteerille 28.6.2024 mennessä. (Puhdistuspalvelusta päivämäärä on sovittu erikseen).

– tekninen toimi toimittaa tuottamiensa tukipalveluiden (tila-, ravitsemus- ja puhdistuspalvelut) talousarviot 15.8.2024 mennessä taloussihteerille.

– Investointien euromääräinen aktivointiraja on 10.000 euroa (alv 0 %), jota alemmat hankinnat varataan käyttötalousosaan. Kiinteistöistä tehdään ostopalvelusopimuksen mukainen vuokrasopimus palvelun tuottavan lautakunnan kanssa (Alajärven sivistyslautakunta).

– Talousarvion investointiosan valmistelusta vastaa tekninen lautakunta kiinteistöjen ja vesi- ja viemärilaitoksen osalta. Hallinto- ja taloustoimisto vastaa kunnanhallituksen alaisen toiminnan ja palvelujen (sivistystoimi) irtaimiston hankintojen valmistelusta ja vapaa-aika- ja kulttuurilautakunta irtaimistohankintojen valmistelusta omalta vastuualueeltaan. Investointi-osa tulee olla käsiteltynä ja hyväksyttynä lautakunnissa 31.10.2024 mennessä.

– Lautakunnat käsittelevät ja hyväksyvät omat talousarvioehdotuksensa toimintasuunnitelmineen 31.10.2024 mennessä. Lautakunnan talousarviokokouksessa mahdollisuuksien mukaan ei tulisi käsitellä muita asioita. Erityistä huomiota talousarvion laadinnassa tulee kiinnittää tavoitteiden mitattavuuteen ja asetantaan. Tavoitteet tulee olla johdettuna voimassa olevasta kunta strategiasta ja siitä erikseen johdetusta palvelusuunnitelmasta 2025.

– hyväksytyt lautakuntien talousarvioehdotukset (talousarviotaulukot, henkilöstösuunnitelma ja talousarviokirjan tekstiosat) tulee toimittaa heti niiden valmistuttua hallinto- ja talousjohtajalle ja viimeistään 31.10.2024 mennessä

– hallinto- ja taloustoimi kokoaa talousarvioehdotuksen kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi. Talousarvion osiot ovat yleiset perusteet, tuloslaskelmaosa, käyttötalousosa, investointisuunnitelma, rahoitussuunnitelma ja taloussuunnitelma.

– talousarvioehdotukset esitellään kunnanhallitukselle marraskuun 2024 aikana

– hallinto- ja talousjohtaja tekee talousarvioehdotukseen hallituksen päättämät muutokset/korjaukset ja hallituskäsittelyn tuloksena hallitus hyväksyy talousarvioehdotuksen ja esittää talousarvioehdotuksen valtuustolle hyväksyttäväksi joulukuussa pidettävään kokoukseen.

Hyväksyttiin.

HALLINTO- JA TALOUSJOHTAJA SEIJA KINNUSEN EROANOMUS

Kunnanjohtaja

Merkitään tiedoksi ja asia annetaan tiedoksi kunnanvaltuustolle.

Hyväksyttiin.

LAUSUNTO HALLITUKSEN ESITYKSEEN LUKIOKOULUTUSTA KOSKEVISTA HALLITUSOHJELMAKIRJAUKSISTA

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan antamaan Vimpelin kunnan lausunnon.

Hyväksyttiin.



 

JÄTÄ KOMMENTTI